112-nieuws maandag 5 december: Scooter botst op geparkeerde auto • Auto te water • Bestelbus in brand

De scooterbestuurder werd in de ambulance behandeld
De scooterbestuurder werd in de ambulance behandeld © Patrick Wind/ 112 Groningen
In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan:

21.30 uur: Scooter rijdt tegen geparkeerde auto

Op de Resadastraat in Stad is een scooter tegen een auto gebotst. Op de scooter zaten twee mensen. De bestuurder is hierbij gewond geraakt. Hij is behandeld in de ambulance. De straat is tijdelijk afgesloten.

08.30 uur: Personenauto te water in Siddeburen

Maandagochtend zijn de hulpdiensten uitgerukt voor een voertuig dat aan de Rotmerweg te Siddeburen te water was geraakt. Eenmaal aanwezig bleek dat er geen bestuurder meer in of rondom het voertuig aanwezig was. De brandweer laat weten nog wel naar de bestuurder te hebben gezocht maar deze niet te hebben gevonden. Een bergingsbedrijf zal het voertuig uit de sloot halen.
Update 09.25 uur: Volgens de politie is er inmiddels contact geweest met de bestuurder van de auto. De bestuurder is licht gewond geraakt bij het ongeval maar hoefde hiervoor niet mee met een ambulance.
Bandensporen van de te water geraakte auto
Bandensporen van de te water geraakte auto © Marc Zijlstra/112 Groningen

07.30 uur: Bestelbus vat vlam op A7 bij Winschoten

Op een afrit van de A7 bij Winschoten is maandagochtend brand ontstaan onder de motorkap van een bestelbusje. Voor de bestuurder was er een geluk bij een ongeluk, want een bestuurder van een toevallig passerende ambulance schoot te hulp door de vlammen met een poederblusser te doven. Daardoor hoefde de brandweer slechts na te blussen.
Hulpdiensten bij het busje, nadat de vlammen gedoofd zijn
Hulpdiensten bij het busje, nadat de vlammen gedoofd zijn © Noordernieuws