Buslijn 160 van Stad naar Eemshaven verdwijnt

Bussen van Qbuzz
Bussen van Qbuzz © Steven Radersma/RTV Noord
Qbuzz stopt per 11 december met bus 160 van Groningen naar de Eemshaven. Oorspronkelijk zouden er meer buslijnen worden geschrapt, maar hier is de provincie eerder dit jaar voor gaan liggen.
In eerdere plannen stond ook dat buslijnen 45 (Spijk-Loppersum), 139 (Surhuisterveen - Groningen) en 637 (Zoutkamp-Zuidhorn) verdwijnen. Om de leefbaarheid in dunbevolkte gebieden op peil te houden gaf de provincie miljoenen uit om deze lijnen te redden. Buslijn 160 viel daar buiten en verdwijnt dus wel.

Voldoende alternatieven

Volgens een woordvoerder van het OV-bureau Groningen Drenthe zijn er maar weinig reizigers op lijn 160: 'We zien dat deze lijn vooral druk is tussen het Hoofdstation en het UMCG, maar daar zijn voldoende alternatieven.'
'Er zijn ook genoeg andere manieren om met het openbaar vervoer van Stad in de Eemshaven te komen', zegt de woordvoerder van het OV-bureau: 'Je kunt ook met de trein of met bus 41.'

Tekort aan buschauffeurs

Een van de belangrijkste redenen voor het schrappen van buslijnen is het tekort aan buschauffeurs. Qbuzz kon geen antwoord geven op de vraag of dit al is opgelost.