Mussel zet zich in voor rolstoelbus: 'Hij moet er gewoon komen'

Anita Knol in haar rolstoel
Anita Knol in haar rolstoel © Eigen foto
Na jaren van onderzoek werd er bij Anita Knol (50) uit Mussel een diagnose gesteld, de spieraandoening Neuralgische Amyotrofie. Ze belandde in een rolstoel en spaart nu voor een eigen rolstoelbus.
Vrijdag is er een doneeractie opgestart voor de bus, die in een paar dagen al meer dan €5000 euro opleverde. 'Daar zijn we best door overweldigd, van al die saamhorigheid', vertelt initiatiefnemer Gerda Moorlag. 'Het is heel bijzonder hoe dit gedragen wordt, uit de gekste hoeken komen donaties.'

'Er moet altijd iemand mee'

Knol ziet het ook zo en is dankbaar dat mensen dat voor haar doen. Ze kijkt het meest uit naar haar zelfstandigheid, want nu moet ze telkens vervoer regelen. 'Ik kan wel rijden, maar meestal geen stap lopen. Je kan niet zijn wie je wil zijn’, zegt ze, ‘er moet altijd iemand mee'.

Rollades voor het goede doel

Het dorp zet zich op verschillende manieren in. Zo gaat de opbrengst van de jaarlijkse oliebollenactie naar de familie Knol en kunnen mensen rollades kopen voor dit doel. 'Dat loopt eigenlijk ook heel goed, we hebben al bijna honderd bestellingen op papier staan', zegt Moorlag. Ze is met een actiecomité van plan om nog veel meer acties op te zetten. 'Alle beetjes helpen, en die bus moet er gewoon komen', zegt ze tot besluit.