Afgelopen: Donar neemt afscheid van icoon Thomas Koenis

Thomas Koenis dunkt namens Donar
Thomas Koenis dunkt namens Donar © JK Beeld
De basketballers van Donar nemen het in MartiniPlaza op tegen ZZ Leiden. De Groningers moeten gauw punten sprokkelen om van de teleurstellende zesde plek te komen en kans te maken op een plaats in de Elite Gold. Kan Donar winnen van de nummer twee? Bekijk het duel hier live vanaf 19.30 uur.
De mannen van coach Andrej Stimac hebben vijf van hun laatste zes duels verloren en wisten alleen de amateurs van BV Noordkop te verslaan. Donar moet positie(s) winnen op de ranglijst om volgend kalenderjaar uit te mogen komen tegen de beste teams uit België in de Elite Gold.

Geen Magdevski

De nieuwe pointguard Andrej Magdevski kan vanavond in MartiniPlaza nog niet zijn debuut maken voor Donar. De Noord-Macedonische basketballer heeft een contract getekend tot het einde van het seizoen, maar is nog niet speelgerechtigd.
Of de geblesseerde Willem Brandwijk mee kan spelen blijft een vraagteken binnen de selectie van Stimac.

De tegenstander

ZZ Leiden kent een goed seizoen. De Zuid-Hollanders staan op de tweede plaats in de competitie, na zeven overwinningen en twee nederlagen. Deion Hammond is clubtopscorer met een gemiddelde van vijftien punten per duel.
Ook in Europa gaat het de tegenstander van vanavond voor de wind. Leiden heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de FIBA Europe Cup.

Afscheid van Koenis

Na afloop van het duel neemt het Groninger publiek afscheid van oud Donar-ster Thomas Koenis. De 32-jarige voormalige power forward/center besloot afgelopen zomer zijn basketbalschoenen aan de wilgen te hangen.
Na negen seizoenen bij Donar met meerdere prijzen en hoogtepunten bij de club, wordt Koenis na de laatste buzzer in het zonnetje gezet door zijn voormalig werkgever, onder andere in het bijzijn van oud-spelers -en coaches.

Live

Ook vanavond is RTV Noord weer live van de partij. Vanaf 19.30 uur is het duel te bekijken via onze livestream. Het commentaar wordt geleverd door verslaggever Karel-Jan Buurke en analist Anjo Mekel.