112-nieuws woensdag 7 december: Auto in beslag genomen • Schuurbrand in Sappemeer • Twee gewonden in Blijham

Schuurbrand Sappemeer
Schuurbrand Sappemeer © Venema Media
In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan:

20.30: Parkeerboete loopt op tot 800 euro: auto in beslag genomen

De politie heeft woensdagavond in de stad Groningen een auto in beslag genomen, nadat de eigenaar de boete van een parkeerovertreding had laten oplopen tot achthonderd euro.
Nadat het het CJIB niet was gelukt de boete te incasseren, ving ook de gerechtsdeurwaarder bot bij de eigenaar van de auto. Daarop werd de politie ingeschakeld die de auto in beslag nam.
De eigenaar krijgt nu twee weken de tijd het openstaande bedrag te voldoen. Lukt dat niet, dan wordt de auto verkocht op een veiling.

20.05: Schuurbrand in Sappemeer

In Sappemeer is woensdagavond brand uitgebroken in een schuurtje aan de Rozenstraat. Volgens een getuige was het fout gegaan bij het bijvullen van benzine bij een brommer.
De brandweer kwam ter plaatse met een tankautospuit en een hoogwerker. Bij de brand kwam veel rook vrij. Het vuur is inmiddels onder controle.

07.40: Twee gewonden door botsing tegen boom

Een automobilist is woensdagochtend met zijn auto tegen een boom gereden op de Kentersweg, net buiten Blijham. Politie, brandweer en ambulance kwamen ter plekke voor hulpverlening. De auto had twee inzittenden, van wie één bekneld zat.
De bestuurder, een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, raakte hierbij ernstig gewond. De bijrijder van 27 jaar is ook naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie Oldambt komen beide slachtoffers uit Letland. De politie onderzoekt het ongeval.
Het ongeluk vond plaats aan de Kentersweg bij Blijham
Het ongeluk vond plaats aan de Kentersweg bij Blijham © Persbureau Meter