FC Groningen oefent vijf keer tijdens deze winterstop

FC Groningen tijdens een eerder trainingskamp in Spanje
FC Groningen tijdens een eerder trainingskamp in Spanje © RTV Noord
FC Groningen heeft vijf oefenwedstrijden ingepland tijdens deze winterstop. Vrijdagmiddag om 13.00 uur is SC Cambuur de eerste oefentegenstander op een besloten Sportpark Corpus den Hoorn in Groningen.
De ploeg onder leiding van hoofdtrainer Dennis van der Ree oefent nog twee keer in eigen land. Op vrijdag 23 december treft FC Groningen op Sportcomplex Zoudenbalch FC Utrecht. In de Domstad zijn geen FC Groningen-supporters welkom.

Corpus in plaats van Euroborg

Een week later, op vrijdag 30 december, komt Almere City naar Corpus den Hoorn. Dat duel begint om 14.00 uur en is wel vrij toegankelijk voor publiek. Vanwege werkzaamheden in de Euroborg zijn de twee thuisduels op Corpus den Hoorn.

Twee oefenduels in Spanje

De FC gaat van woensdag 14 december tot en met woensdag 21 december op trainingskamp in Spanje nabij Murcia. In Zuid-Europa speelt FC Groningen twee oefenduels. Op zaterdag 17 december is het Franse FC Metz, dat uitkomt in Ligue 2, de tegenstander. Op dinsdag 20 december oefent FC Groningen tegen Spezia Calcio 1906 uit Italië. Bij deze Serie A-club staat Veendammer Jeroen Zoet sinds de zomer van 2020 onder contract.

Hervatting competitie

Op zondag 8 januari hervat FC Groningen de tweede seizoenshelft in de eredivisie met een uitduel tegen Excelsior Rotterdam. Op 12 en 15 januari speelt FC Groningen in de Euroborg tegen respectievelijk Spakenburg (beker) en koploper Feyenoord.