BV Veendam pakt punt in Deventer

DEVENTER- BV Veendam heeft maandagavond na een duel waarin niet veel te beleven viel met 0-0 gelijkgespeeld tegen Go Ahead Eagles.
BV Veendam had op het bevroren en daarom zeer moeilijk te bespelen veld in de 33e minuut via een strafschop op voorsprong moeten komen. Maar Michael de Leeuw zag zijn inzet gestopt worden door Go Ahead keeper Sergio Padt. Veendam kreeg de penalty omdat Lars Lambooij in het strafschopgebied was vastgehouden door Dennis Hollart.
Veendam was in de eerste helft zeker niet de mindere van Go Ahead. De Veendammers maakten alleen niet goed genoeg gebruik van de ruimte voorin. De Leeuw was kort voor rust nog een keer gevaarlijk. Zijn kopbal miste echter kracht en kon simpel gekeerd worden door Padt. Go Ahead moest het ook hebben van kopballen, van Koen van der Biezen. Veendam keeper Peter van der Vlag was er niet van onder de indruk en redde twee keer simpel.
Na de pauze drong de thuisploeg meer aan en kreeg het de eerste kans via verdediger Jonathan Vosselman. Hij schoot op de vuisten van Van der Vlag. Veendam liet zich halfweg de tweede helft steeds verder terugdringen en zag Van der Biezen in die fase naast koppen.
BV Veendam slaagde er in de tweede helft lange tijd niet in om in de buurt te komen van Padt. Ondanks het veldoverwicht wisten de Deventenaren, behoudens de twee genoemde kansjes, ook weinig meer af te dwingen. In de 86e minuut moest Pavel Cmovs het veld geblesseerd verlaten na een duel met Van der Biezen. Cmovz maakte bij het duel ook hands maar scheidsrechter De Goeij liet doorspelen waarna het duel eindigde in 0-0
BV Veendam behoudt dankzij het gelijkspel de ongeslagen status in 2011 en blijft zesde in de Jupiler League met 31 punten uit 21 wedstrijden. In de stand om de derde periode zakte Veendam naar de tweede plaats met 11 punten uit 5 duels.