Oud-voetballer Boerebach vertelt in Kielzog over het verlies van zijn twee zoontjes: 'Ze blijven voortleven'

Michel Boerebach (l) en Eddy van der Ley (r) met het boek Hoi Papa
Michel Boerebach (l) en Eddy van der Ley (r) met het boek Hoi Papa © ANP
Voormalig profvoetballer Michel Boerebach vertelt komende maandag in het Kielzog in Hoogezand over zijn indrukwekkende levenslessen. Hij verloor zijn twee zoontjes Lesley (12) en Sven (9) in 2003 na een auto-ongeluk. Ook zijn goede vriend en voormalig Veendam- en FC Groningen-speler Marnix Kolder schuift aan.
Hoop doet leven. Zo heet het 'sportcollege' waarmee Boerebach door het land toert. 'Daar bedoel ik mee dat ik na het ongeluk in zó'n diep dal heb gezeten. Het was eigenlijk nutteloos om nog maar enigszins positief in het leven te staan. Maar naarmate de jaren vorderden en je ook altijd terug kunt vallen op vrienden, ben ik blij dat ik ben doorgegaan. Vandaar: hoop doet leven', zegt Boerebach op Radio Noord.

'Positief verhaal'

Samen met interviewer Eddy van der Ley praat Boerebach in het theatercollege over het leven voor en na het ongeluk dat zijn leven zo drastisch op z'n kop zette. 'Je hebt Michel Boerebach voor en na het ongeluk en dat zijn andere Michels. Maar geen zorgen: mensen gaan niet met een depressie naar huis, het is vooral een positief verhaal.'

'Lesley en Sven blijven voortleven'

De oud-voetballer van onder meer Go Ahead Eagles, PSV en FC Twente ging door een diep dal, maar overwon grotendeels die zware mentale inzinking. Hij heeft geen moeite om over het ongeluk te praten.
'Ik vind het makkelijker om het verhaal aan mensen te vertellen die ver weg van mij weg staan in plaats van aan mijn naasten. Dat is gek, maar ik ben er inmiddels al aangewend. Zo blijven Lesley en Sven voor mij voortleven, dat is de grootste reden dat ik dit doe', zegt Boerebach.

Theaterzaal Kielzog

Ook oud-profvoetballer Gersom Klok, de beste vriend van Lesley, schuift aan. Samen met Kolder zijn zij Boerebachs steun geweest in zijn donkerste dagen. Het sportcollege begint om 20.15 uur in Theaterzaal Kielzog.