Nederland-Argentinië? Leekster Eagles speelt gewoon op vrijdagavond: 'Alles voor de eerste zege'

Karim Layeb(11) scoort tegen AGOVV
Karim Layeb(11) scoort tegen AGOVV © Antje van der Wal/Leekster Eagles
Als Leekster Eagles vrijdagavond aftrapt tegen Den Haag is er een half uur gespeeld in de kwartfinale van het WK voetbal tussen Nederland en Argentinië. Oranjesupporters zitten dan gespannen op de bank. Thuis met een hapje en een drankje.
De grote vraag is hoeveel toeschouwers de weg weten te vinden naar het Sportcentrum in Leek voor het staartduel in de Eredivisie zaalvoetbal. Leekster Eagles staat voorlaatste na tien speelronden. Den Haag is hekkensluiter en staat nog op nul punten.

Gratis entree

Het is voor de Leeksters de kans om voor het eerst te winnen in een tot dusver tegenvallend seizoen. Drie keer werd er gelijkgespeeld.
'De spelers willen graag spelen en drie punten pakken', zegt voorzitter Peter Westra. 'Het zal wel rustig zijn qua publiek, maar we doen wel gratis entree deze keer.'

Geen discussie

Het duel eerder spelen of verplaatsen naar een andere dag is nooit een discussie geweest. Ook niet toen Den Haag contact opnam met de vraag of de wedstrijd uitgesteld zou kunnen worden.
Nederland-Argentinië verplaatsen zat er ook niet in
Karim Layeb - aanvoerder Leekster Eagles
'Het is een belangrijke wedstrijd voor ons en het was ook vrijwel direct duidelijk dat we wilden spelen. Peter Westra heeft wel korte lijntjes met Qatar en geprobeerd om Nederland-Argentinië te verplaatsen, maar dat zat er ook niet in', grapt aanvoerder Karim Layeb van Leekster Eagles.

Complete selectie

Dat er 'gewoon' op de vaste speelavond gevoetbald wordt heeft ook te maken met de beschikbaarheid van spelers.
'Als de wedstrijd bijvoorbeeld uitgesteld was naar zondag dan heb je ook te maken met spelers die op het veld spelen. En we willen natuurlijk wel met een fitte en complete selectie deze wedstrijd spelen. Je bereidt je met z'n allen ergens op voor en we willen de eerste overwinning van het seizoen pakken', legt Layeb uit.
Het zal ons eerlijk gezegd jeuken als we zelf eenmaal op het veld staan
Karim Layeb - aanvoerder Leekster Eagles

Goede instelling

Er is wat dat betreft niks mis met de instelling van de selectie. De punten zijn ook hard nodig. En daardoor is de wedstrijd in de kwartfinale van het wereldkampioenschap van ondergeschikt belang.
'Het zal ons eerlijk gezegd jeuken als we zelf eenmaal op het veld staan. Misschien dat we na de warming up nog wel snel even kijken wat de stand is.'

Meer doelpunten

Daarna telt alleen maar de eigenwedstrijd. Weliswaar voor een vermoedelijk bijna lege tribune. Maar ondanks de weinige support probeert het team van coach Bas Lulofs Den Haag te verslaan. Layeb doet tot slot nog een oproep: 'Als je spektakel wil zien, moet je naar Leek komen. Ik denk dat er meer doelpunten gemaakt worden dan bij Nederland-Argentinië.'