Woningcorporaties in aardbevingsgebied fuseren: samen staan we sterker

Directeur-bestuurders Rinze Kramer (links) en Harry Oosting (rechts)
Directeur-bestuurders Rinze Kramer (links) en Harry Oosting (rechts) © Eigen foto
In het nieuwe jaar gaan de Stichting Uithuizer Woningbouw (SUW) en Stichting De Delthe fuseren. De nieuwe organisatie gaat Woningstichting Goud Wonen heten. De corporaties hopen hiermee hun huurders beter van dienst te kunnen zijn.
'We zijn relatief kleine organisaties met een klein personeelsbestand, die allebei voor grote opgaven staan op het gebied van versterking en dat maakt ons kwetsbaar. Er hoeft maar één iemand ziek te zijn en bepaalde taken kunnen niet uitgevoerd worden. In deze tijd van arbeidskrapte lijkt ons dit een slimme zet', zegt Harry Oosting, directeur-bestuurder bij SUW.

Niet om financiële redenen, wel om meer daadkracht

De stichtingen zijn tweeënhalf jaar met elkaar in gesprek geweest. Na een onderzoek is vastgesteld dat een fusie van beide corporaties meerwaarde heeft. 'We hebben een behoorlijke opdracht. Veel woningen moeten versterkt, verbeterd en verduurzaamd worden. Samen staan we hier sterker in', zegt Oosting.
Beide corporaties verhuren woningen in de gemeente Het Hogeland. SUW bezit 767 woningen in Uithuizen. De Delthe heeft 556 woningen in Usquert, Warffum, Kantens, Zandeweer, Eppenhuizen, Rottum en Stitswerd.
Alle huidige medewerkers krijgen een plek in de nieuwe organisatie. Er wordt gezocht naar een grotere locatie. Tot die tijd blijven de huidige kantoorpanden in gebruik.