Davis Cup komt volgend jaar februari naar MartiniPlaza

Nederland om de Davis Cup tegen Oostenrijk in MartiniPlaza
Nederland om de Davis Cup tegen Oostenrijk in MartiniPlaza © Martin Drent/RTV Noord
Het Nederlandse Davis Cupteam speelt volgend jaar februari de kwalificatieronde voor de Davis Cup finals in MartiniPlaza in Stad. Nederland neemt het op 4 en 5 februari op tegen Slowakije.
De winnaar van het treffen plaatst zich direct voor de finale van de Davis Cup in september. De verliezer is veroordeeld tot een play-offduel in Wereldgroep I.

Hardcourt in MartiniPlaza

MartiniPlaza wordt in het eerste weekend van februari omgebouwd tot een indoor tennisbaan. Speciaal voor de ontmoeting met de Slowaken wordt in de hal een hardcourtbaan aangelegd.
MartiniPlaza-directeur Willem de Kok is in zijn nopjes met de toewijzing. 'We zijn er heel erg blij mee. We hebben er een aantal jaar aan gewerkt en de tennisbond wilde wel eerder, maar ze lootten ongunstig. Dit keer is het gelukt.'

Niet de eerste keer

Het is overigens niet de eerste keer dat MartiniPlaza het decor is van Davis Cup-tennis. Negen jaar geleden gebeurde dat ook al, tussen Nederland en Oostenrijk. Toen werd er in Groningen, door onder anderen Robin Haase, gespeeld op gravel.
Volgens Kok heeft MartiniPlaza een interessante positie verworden op het gebied van topsport. 'We doen het steeds beter op dat gebied. Zo hadden we eerder al het EK zaalvoetbal. Dus we krijgen steeds meer topsportevenementen deze kant op.'
Van oudsher is Groningen een Davis Cup-stad
Jacco Eltingh - technisch directeur KNLTB
Nederland en Slowakije troffen elkaar slechts één keer eerder. Die ontmoeting vond plaats in 2005 en werd gewonnen door de Slowaken, de huidige nummer 27 van de Davis Cup-ranglijst. Nederland staat veertiende op die lijst.
Nederland om de Davis Cup in MartiniPlaza
Nederland om de Davis Cup in MartiniPlaza © Martin Drent/RTV Noord

4 februari om 14.00 uur

Het duel begint zaterdagmiddag om 14.00 uur. De tweede dag begint zondag 5 februari om 13.00 uur. De kaartverkoop voor de tennisinterland is inmiddels begonnen.
'Van oudsher is Groningen een Davis Cup-stad', aldus KNLTB-technisch directeur Jacco Eltingh, 'met veel studenten als trouwe supporters van het Daviscup-team.' MartiniPlaza verwacht plaats te kunnen bieden aan vierduizend tennisfans.