Wanbetaler rijdt pompmedewerker aan, politie zoekt dader

Het pompstation aan het Hoendiep in Groningen
Het pompstation aan het Hoendiep in Groningen © Venema Media
Een medewerker van een pompstation aan het Hoendiep in Groningen is donderdagmiddag gewond geraakt toen een auto over zijn benen reed. De bestuurder van de auto wilde na een tankbeurt wegrijden zonder te betalen. De werknemer wilde dat voorkomen, maar moest zijn actie bekopen met een aanrijding.
De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar de bestuurder van de auto.

'Verdachte weigerde te betalen'

De verdachte ging donderdagmiddag rond 15.45 uur tanken bij het Gulf-pompstation aan het Hoendiep.
'Hij weigerde te betalen. De medewerker van het pompstation probeerde vervolgens te voorkomen dat de man wegreed, maar kwam hierbij ten val. De doorrijder reed over de man heen en wist te ontkomen', aldus de politie.

Grote impact

Volgens de politie heeft het incident een grote impact op het slachtoffer en de mensen die het gezien hebben. 'De politie doet onderzoek naar wat er precies is gebeurd. Hierbij wordt gekeken naar de bruikbaarheid van camerabeelden van het pompstation.' Daarnaast worden getuigen gehoord en wordt een slachtofferverklaring opgenomen.

Renault Megane Scenic

Op beelden is te zien dat de verdachte in een zwarte Renault Megane Scenic reed. De bestuurder van de auto is nog niet aangehouden. 'Wij roepen hem op zich te melden. De politie vraagt daarnaast mensen die meer informatie hebben over het incident, contact op te nemen met ons.'