FC Groningen en Cambuur spelen gelijk bij trainersdebuut Van der Ree

FC Groningen en Cambuur spelen gelijk
FC Groningen en Cambuur spelen gelijk © Stefan Bleeker\RTV Noord
FC Groningen heeft de eerste oefenwedstrijd na de winterstop met 1-1 gelijkgespeeld tegen Cambuur Leeuwarden. Op sportpark Corpus den Hoorn maakte Tomas Suslov de gelijkmaker. Het was de eerste klus voor interim-trainer Dennis van der Ree. De opvolger van de ontslagen Frank Wormuth stond als eindverantwoordelijke voor het eerst langs de lijn.
'Dit is mijn eerste wedstrijd, dus dat geeft wel een klein beetje spanning'
De bezoekers begonnen met oud FC Groningen-spelers Daniël van Kaam en Remco Balk in de basis. Toen de wedstrijd op het koude sportpark net aan de gang was kwam Cambuur via Sylvester van der Water op voorsprong. De buitenspeler schoof de bal simpel langs doelman Peter Leeuwenburgh, die de eerste helft tussen de palen stond. Michael Verrips is op de weg terug, maar was nog niet fit genoeg om te starten.
De gasten uit Leeuwarden bleven in de eerste helft de betere ploeg. Na een kwartier was het Van der Water die op de paal schoot. FC Groningen werd na een half uur voor het eerst echt gevaarlijk. Eerst werd een schot van Ricardo Pepi door de doelman van Cambuur gekeerd, daarna zagen zowel Ramon Pascal Lundqvist en Daleho Irandust hun inzet van de lijn gehaald worden. Op slag van rust miste Paulos Abraham oog in oog met doelman Robbin Ruiter.

Gelijkmaker Suslov

Na de pauze was Cambuur dicht bij een verdubbeling van de score, maar Jamie Jacobs miste een opgelegde kans. De ingevallen Tomas Suslov had het vizier na een uur wel op scherp staan. De middenvelder schoof een bal keurig achter Ruiter: 1-1.

Trainingskamp

De FC gaat van woensdag 14 december tot en met woensdag 21 december op trainingskamp in Spanje nabij Murcia. In Zuid-Europa speelt FC Groningen twee oefenduels. Op zaterdag 17 december is het Franse FC Metz, dat uitkomt in Ligue 2, de tegenstander. Op dinsdag 20 december oefent FC Groningen tegen Spezia Calcio 1906 uit Italië.