Groninger verdacht van geven stokslagen aan vriendin

GRONINGEN - Een 33-jarige Groninger wordt er van verdacht zijn vriendin een groot aantal stokslagen te hebben gegeven. Dat bleek donderdag tijdens de rechtszaak voor de Groninger rechtbank.
De man zou zijn vriendin midden in de nacht hebben mishandeld. Tegen hem is een gevangenisstraf geëist van twee jaar, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Het slachtoffer liep blauwe plekken op die vijf maanden na het gebeuren nog zichtbaar zijn. Volgens een arts is dit mogelijk omdat de bloedvaten door het geweld stukgeslagen zijn.
De verdachte zelf ontkent. Hij was die nacht zelf gewond geraakt door een mishandeling en heeft geen idee hoe zijn vriendin aan het letsel komt. De officier van justitie gelooft hem niet. De man werd eerder veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar voor een poging tot doodslag op een ex-vriendin.
Justitie twijfelt in verband met een te verwachten agressiestoornis of de verdachte niet een kandidaat is voor observatie in het Pieter Baan Centrum. Omdat hij aan geen enkele behandeling mee wil werken, rest volgens de Officier van Justitie op dit moment nog een gedwongen verblijf binnen de muren van een gevangenis om de maatschappij tegen hem te beschermen.