Februaristorm zorgt voor overlast

GRONINGEN - De storm die over onze provincie raast heeft op verschillende plekken al voor overlast gezorgd. In de stad was er een probleem met een dak dat weg waaide. Verder hadden vooral veel wandelaars en fietsers last van de harde wind.
Wie vrijdag een wandeling door de natuur of over de dijk wilde maken moest wel tegen een stootje kunnen. Op Lauwersoog was er sprake van een stormachtige windkracht acht á negen. Door de combinatie van harde wind en het verwachte hoog water werd de laatste boot naar Schiermonnikoog verplaats van 18.30 naar 17.30. Ook de laatste afvaarten van en naar Terschelling en Vlieland werden geschrapt. Door de extreem hoge waterstand lopen de haventerreinen snel vol water, de rederijen achten het daarom niet verstandig daar nog passagiers te laten lopen.
Een aantal treindiensten is ook aangepast vanwege de storm. Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd en mogelijk een extra overstap, melden de NS en spoorbeheerder Prorail. Bij een storm kunnen bomen of takken op het spoor waaien. Ook kunnen bovenleidingen gaan 'zwiepen' en mogelijk breken.
Voorlopig blijft het onstuimig; ook voor komend weekend wordt regen en harde wind voorspelt.