Opnieuw doelpuntloos gelijkspel BV Veendam

ROOSENDAAL- BV Veendam heeft voor de tweede keer op rij met 0-0 gelijkgespeeld. Na Go Ahead Eagles eindige de uitwedstrijd tegen RBC Roosendaal ook in een doelpuntloos gelijkspel. Een terechte uitslag omdat beide ploegen amper tot kansen wisten te komen.
In de eerste 25 minuten van het duel gebeurde er niets opvallends. Beide teams leken moeite te hebben met de harde wind die af en toe zorgde voor rare dwarrelballen. Anco Jansen wist in de 26e minuut wel bijna te profiteren van de wind. Een prima genomen hoekschop kon door RBC keeper Arjan Christianen met moeite opnieuw tot een corner worden verwerkt.
De eerste grote kans was in de 34e minuut voor RBC. Een voorzet van Pepijn Veerman kon niet worden weggewerkt door Angelo Cijntje waarna Melvin de Leeuw op de lat kopte. De eerste goede aanval van Veendam in de 40e minuut was ook meteen gevaarlijk. Jansen bereikte met een handig passje Marnix Kolder die de bal met zijn borst meteen verlengde naar Lars Lambooij. Lambooij schoot echter te zacht in waarna Christianen de inzet eenvoudig kon keren. Het duel ging met 0-0 de rust in omdat in de 44e minuut een doelpunt van RBC, gemaakt door Felino Jardim, werd afgekeurd vanwege een overtreding op Mitch Apau.
In de tweede helft had BV Veendam letterlijk de wind tegen. Toch was het Veendam dat als eerste na rust gevaarlijk was via Michael de Leeuw. Hij kopte een uitstekende voorzet van Cijntje in de 58e minuut net naast het doel van RBC. Zes minuten later maakte de van FC Emmen overgekomen Milos Malenovic zijn debuut voor Veendam als vervanger van Marnix Kolder.
RBC wist lange tijd niet te profiteren van de wind mee. Het duurde zelfs tot halfweg de tweede helft dat Ralf Seuntjens naast kopte. Veendam moest wachten tot drie minuten voor het einde eer het weer gevaarlijk werd. Maar het schot van Lambooij ging recht op Christianen af. Omdat Melvin de Leeuw in blessuretijd met het hoofd ook niet wist te scoren eindigde het duel in Brabant in een terechte 0-0.
BV Veendam blijft zesde in de Jupiler League met 32 punten uit 22 wedstrijden. In de strijd om de derde periode staat Veendam tweede met 12 punten uit zes duels.