Staking personeel: ook vrijdag geen Arriva-treinen in Groningen

Alles gecancelled...
Alles gecancelled... © Elwin Baas/RTV Noord
Vanwege een staking van het personeel rijden er ook vrijdag geen Arriva-treinen in onze provincie.
Machinisten en stewards van Arriva leggen in Noord-Nederland twee dagen het werk neer. Donderdag beet het Friese personeel het spits af. Vanwege de chaos die dat opleverde besloot Arriva donderdag ook in Groningen al alle lijnen te schrappen. Op vrijdag gaat het Groningse Arriva-personeel in staking en rijden er in onze provincie dus opnieuw geen Arriva-treinen.
Op deze trajecten vallen treinen uit

Groningen - Roodeschool - Eemshaven

Groningen - Delfzijl

Groningen - Winschoten - Weener

Groningen - Veendam

De treinvervangende Arriva-bus naar Leer en de reguliere bussen richting Emmeloord (lijn 315) en naar Drachten (lijn 324) rijden gewoon. Ook de bussen van Qbuzz en treinen van NS worden niet getroffen door de staking.

Ook komende maandag zijn er stakingen: dan staakt het personeel op de spoorlijnen Emmen - Zwolle en Hardenberg - Almelo. Dit heeft geen invloed op het treinverkeer in Groningen en Friesland.

Reisplanner

Als je met de trein wil, wordt aangeraden om kort voor vertrek de reisplanner te raadplegen. Pas op het laatste moment is duidelijk of ritten uitvallen door de staking. 'Als dat het geval is, wordt dat zo snel mogelijk verwerkt in alle reisplanners en apps', schrijft Arriva op haar website.
Het treinpersoneel staakt vanwege de vastgelopen cao-onderhandelingen. De regionale vervoerders boden hun personeel vijf procent loonsverhoging, maar vakbonden FNV, CNV en VVMC gingen daar niet mee akkoord.