Tentoonstelling Rolling Stones in juni terug in het Groninger Museum

The Rolling Stones - Unzipped in het Groninger Museum
The Rolling Stones - Unzipped in het Groninger Museum © Harold Versteeg/ANP
De tentoonstelling 'The Rolling Stones - Unzipped' is van 30 juni 2023 tot en met januari 2024 opnieuw te zien in het Groninger Museum. Door de coronapandemie was de expositie in 2020 slechts vier weken te bezoeken.
De tentoonstelling biedt een kijkje achter de schermen van de rockband. Er zijn originele gitaren van Keith Richards en notitieblokjes van voorman Mick Jagger. Daarnaast zijn er albumcovers, kostuums en dagboeken te zien.

Museum dicht vanwege lockdown

De expositie over de rockband opende de deuren op 20 november 2020, maar sloot na ruim een maand alweer in verband met de lockdown. In april werd al besloten dat de tentoonstelling zou terugkeren naar het museum, na gesprekken tussen directeur Andreas Blühm en het management van de band.
'Deze tijden vragen om originele oplossingen. Het is enorm zonde dat niet meer mensen van Unzipped konden genieten en we verheugen ons op de herkansing in 2023', zei Blühm destijds.
Groninger Museum-directeur Andreas Blühm kijkt naar een deel van de tentoonstelling Unzipped
Groninger Museum-directeur Andreas Blühm kijkt naar een deel van de tentoonstelling Unzipped © ANP

Minder inkomsten

De museumdirecteur ging ervan uit dat de expositie pas eind 2023 terug zou komen, in verband met Eurosonic Noorderslag begin 2024. Maar de Stones zijn dus al vanaf juni te zien. Het museum hoopte de eerste keer zo'n 150.000 bezoekers te trekken, maar dat werden er slechts 20.000. Het verlies liep daardoor in de honderdduizenden euro's.
Vanaf maart 2023 zijn tickets voor Unzipped verkrijgbaar, via de website van het Groninger Museum.