Zaakwaarnemer Ngonge: 'Er is genoeg belangstelling voor Cyril'

Cyril Ngonge (l) in duel met George Cox van Fortuna Sittard
Cyril Ngonge (l) in duel met George Cox van Fortuna Sittard © Orange Pictures
Meerdere clubs in zowel binnen- als buitenland azen op FC Groningen-aanvaller Cyril Ngonge, die onlangs te horen kreeg dat hij mag uitkijken naar een andere club. Dat zegt zijn zaakwaarnemer Alvaro Castelo.
De Belgische aanvaller uit Ukkel maakte in 2021 de overstap van RKC Waalwijk naar de Trots van het Noorden, waar hij in totaal 43 keer zijn opwachting maakte in een officiële wedstrijd. Daarin kwam hij elf keer tot scoren. Afgelopen seizoen maakte Ngonge nog het mooiste doelpunt in de Eredivisie toen hij met een zogeheten 'scorpion kick' scoorde tegen AZ.

Geen deel meer van de selectie

Nadat Ngonge eerder dit seizoen door toenmalig trainer Frank Wormuth al uit de selectie werd gezet, kreeg hij zo'n twee weken geleden te horen dat hij definitief mag uitkijken naar een andere club en geen deel meer uitmaakt van de eerste selectie van FC Groningen. Totdat hij een nieuwe club heeft gevonden, werkt Ngonge zijn trainingen af bij het onder -21 team. Het contract van de aanvaller loopt in 2025 af.
'Cyril is een talentvolle speler', zei technisch directeur Mark-Jan Fledderus destijds, 'maar hoewel hij hierop veelvuldig is gewezen, voldoet hij niet aan de normen en eisen die wij stellen aan het trainen en voetballen bij FC Groningen.'

Championship

Volgens de zaakwaarnemer van Ngonge zijn de aanvaller en FC Groningen spoedig van elkaar verlost. 'Er is genoeg belangstelling voor Cyril', zegt Alvara Castelo die nog niet op namen van een eventuele nieuwe werkgever wil ingaan.
'Er hebben zich clubs uit het Engelse Championship gemeld, maar ook vanuit Nederland is er serieuze belangstelling. Het gaat nu meer om de condities, want ik weet nog niet of FC Groningen een transfersom voor hem wil hebben of dat Mark-Jan Fledderus hem gratis laat gaan. Ik verwacht niet dat het nog heel lang gaat duren', besluit Castelo.
Technisch directeur Mark-Jan Fledderus was niet bereikbaar voor een reactie.