Electrabel wil nieuwe windmolenparken

MIDWOLDA - Electrabel wil nieuwe windmolenparken bouwen bij Midwolda en in de Uithuizerpolder.
De energieleverancier heeft de plannen daarvoor al besproken met een aantal Groningse statenfracties vanwege de komende verkiezingen.
De provincie wil de komende jaren meer windenergie opwekken. Om dat mogelijk te maken zul er meer windturbines moeten worden geplaatst. Tot nu toe mocht dat alleen in de Eemshaven, bij Delfzijl en langs de N33. Maar om uit te kunnen breiden zijn nieuwe locaties nodig. Electrabel laat er geen gras over groeien en springt daar meteen op in.
De Uithuizerpolder vormt een logische uitbreiding van de Eemshaven. Het gaat hierbij om 26 turbines met een vermogen van zo'n 78 megawatt. Voor Midwolda geldt hetzelfde: drie rijen met in totaal 25 turbines in de landerijen naast de N362; de weg van Scheemda naar Delfzijl.
Maar zover is het nog lang niet, voorlopig staat het provinciaal omgevingsplan geen nieuwe windmolens toe. Dat plan kan echter na de verkiezingen worden aangepast. Vandaar dat Electrabel inmiddels een aantal lijsttrekkers al heeft gepolst over de plannen.