Lycurgus uitgeschakeld in Europa na nederlaag in Lüneburg

Lycurgus blokkeert een aanval van Lüneburg
Lycurgus blokkeert een aanval van Lüneburg © RTV Noord/Karel-Jan Buurke
Het is de volleyballers van Samen Lycurgus niet gelukt om te stunten in de Europese CEV Cup. In Duitsland werd ook het tweede duel in de achtste finale verloren van SVG Lüneburg: 3-0.
De eerste wedstrijd van dit tweeluik eindigde twee weken geleden in Groningen na veel strijd in 2-3 voor de Duitsers, dus moesten de Groningers de return winnen om zich vervolgens via een beslissende golden set te plaatsen voor de kwartfinale.
Lycurgus is uitgeschakeld in Europa

Tientallen Groningse fans

Lycurgus-coach Arjan Taaij begon aan het duel met Markus Held, Jacob Kern, Ryan Coenen, Kyle McCauley, Luuk Hofhuis, Niels de Vries en Jeffrey Klok. Bij de Duitsers kwam voormalig Lycurgus-troetelkind Auke van de Kamp niet in actie. Lycurgus werd in de gloednieuwe LKH Arena gesteund door tientallen Groningse fans, die daar ruim driehonderd kilometer voor hadden afgelegd.
Lycurgus-fans steunen hun ploeg in Duitsland
Lycurgus-fans steunen hun ploeg in Duitsland © RTV Noord/Karel-Jan Buurke

Lüneburg duidelijk sterker

Lycurgus kon in de eerste set lange tijd goed bijblijven (17-17) tegen de sterke Duitsers, die derde staan in de Bundesliga, maar bij de big points nam de thuisploeg toch afstand (25-22). In het tweede bedrijf liep Lüneburg al snel uit, waarna de set eindigde in 25-17. In de derde set kwam Lycurgus nog wel op voorsprong (1-5), maar vervolgens kwamen de Duitsers weer sterk terug: 25-20. Lycurgus is hierdoor uitgeschakeld in Europa. De club bereikte in haar bestaan nog nooit de kwartfinale van een Europees toernooi.
Taaij: 'Super leuk dat er zo veel Groningse fans waren'

Spektakel tegen Slovenen

In de vorige ronde werd nog wel spectaculair afgerekend met het Sloveense Calcit Kamnik. De Slovenen waren in eigen huis oppermachtig (3-0), maar bij de return in Groningen waren de rollen omgedraaid. Lycurgus won met 3-0 en vervolgens ook de beslissende golden set.
Van de Kamp: 'Dit was geen reclame voor het volleybal'

Supercup

Zaterdagavond speelt Lycurgus (bekerwinnaar) vanaf 19.00 uur in Apeldoorn om de supercup tegen landskampioen Draisma Dynamo. Dat is het laatste duel van het jaar 2022. De Groningers beginnen het nieuwe jaar op zaterdag 7 januari met een thuisduel voor de competitie tegen Numidia VC Limax.
Klok: 'Zaterdag is de wedstrijd van het jaar'