Jong FC Groningen uitgeschakeld in bekertoernooi

GRONINGEN - Jong FC Groningen is maandagavond niet doorgedrongen tot de halve finale van het bekertoernooi. Op eigen veld werd in de kwartfinale met 2-1 verloren van Jong FC Den Bosch.
Beide ploegen hadden last van de stormachtige omstandigheden op sportpark Corpus den Hoorn. Over de hele wedstrijd gezien gingen de gasten hier het beste mee om. Jong FC Groningen speelde een moeizame wedstrijd en was na rust de mindere van Jong FC Den Bosch, dat een klasse lager speelt dan de thuisploeg.
Nadat Danny Menting in de negende minuut een aardige mogelijkheid onbenut liet, waren de kansen schaars. Tien minuten voor rust vond Tim Keurntjes de doelman op zijn weg. Kort voor rust kwam de ploeg van trainer Dick Lukkien op voorsprong. Een goede aanval over de rechterkant werd door Norair Mamedov prima afgerond.
Na de 1-0 ruststand kreeg Mamedov in het eerste kwartier na de pauze nog twee mogelijkheden om de score te verdubbelen. Daarna nam Jong FC Den Bosch steeds meer het initiatief. Na een aantal waarschuwingen van de gasten werd het een kwartier voor tijd gelijk.
Een minuut voor tijd viel de winnende treffer, ingeleidt door slecht uitverdedigen van Jong FC Groningen. Invaller Kelvin Bossman kreeg in de extra tijd nog de kans om gelijk te maken, maar hij raakte de bal van dichtbij niet goed.