112-nieuws donderdag 15 december: Auto in de sloot in Onstwedde • Politie zoekt winkelafperser • Brand bij PMC

De auto in de sloot
De auto in de sloot © Persbureau Groningen
In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

19.10: Auto in de sloot in Onstwedde

Op de Vledderhuizen in Onstwedde is donderdagavond een auto van de weg gegleden en in de sloot beland. Zowel de brandweer als de ambulance werd opgeroepen, maar die hoefden niet in actie te komen: de bestuurster kon haar auto ongedeerd verlaten.
Oorzaak van het ongeval is waarschijnlijk gladheid.

15.10: Politie zoekt man die winkelpersoneel dwong geld af te geven

De politie is op zoek naar een man die op 29 oktober van dit jaar het personeel van een winkel aan het Akerkhof in Stad dwong geld af te geven. Hij ging er vervolgens met een kleine buit vandoor.
Aan het Gedempte Zuiderdiep en de Paterswoldseweg vonden op 20 november en 12 december vergelijkbare incidenten plaats. 'Ook hier vroeg een man op dwingende toon om een geldbedrag', aldus de politie, die onderzoekt of de incidenten met elkaar verband houden.
De politie zoekt naar een man van ongeveer 40-45 jaar oud, met een lengte van 1.80 meter. Hij droeg tijdens het incident aan het Akerkhof een camouflagejas, een lichte spijkerbroek en lichtbruine schoenen.

10.50: Kantoor Kadaster in Stad weer vrijgegeven na ventilatie

Het kantoor van het Kadaster aan de Emmasingel in Groningen is enige tijd ontruimd geweest nadat er melding is gedaan van een brand. De brandweer heeft oorzaak gedaan naar de rookontwikkeling en heeft het pand geventileerd. Mensen werden in een naastgelegen pand opgevangen, maar mogen weer naar binnen.
De brandweer heeft een hoogwerker ingezet
De brandweer heeft een hoogwerker ingezet © ProNews

8.50: Ongeval op A28 bij Haren

Op de A28 bij Haren heeft een ongeval plaatsgevonden waarbij ten minste één auto schade heeft opgelopen. De politie en Rijkswaterstaat zijn aanwezig, over de oorzaak van het ongeval is niets bekend. Wel stond er enige tijd file.
Er stond enige tijd file op de A28
Er stond enige tijd file op de A28 © Persbureau Meter

6.15: Brand bij PMC in Farmsum onder controle

Bij Purified Metal Company in Farmsum heeft in de nacht van woensdag op donderdag een grote brand gewoed in de filterinstallatie. Omdat de brand moeilijk bereikbaar was, nam het blussen meer tijd in beslag.
Lees hier meer.