Ede Staal voor het eerst gestegen in Top 2000

Ede Staal
Ede Staal © RTV Noord
'Het het nog nooit zo donker west' van Ede Staal staat dit jaar op plek 536 in de Top 2000 van NPO Radio 2. Dat is 164 plekken hoger dan vorig jaar, toen het nummer op plek 700 stond.
In 2019 kwam het bekende nummer van Ede Staal binnen op plek 476 in de lijst. De afgelopen jaren daalde het nummer in de ranglijst, maar daar is dus verandering ingekomen. De notering van dit jaar is Edes een na hoogste tot nu toe.
Het nummer is op 29 december tussen 23.00 en 00.00 uur te horen op NPO Radio 2.

Claudia de Breij

Het lied van Staal is dit jaar te horen in oudejaarsconference van Claudia de Breij, die het refrein van het nummer zingt in een lied over depressies. De oudejaarsconference wordt op oudejaarsavond vanuit de Stadsschouwburg in Groningen uitgezonden. Een stukje daarvan liet De Breij tijdens het programma Matthijs Gaat Door alvast horen. Of hierdoor meer mensen een stem op het nummer hebben uitgebracht, is niet bekend.

Grunneger 1000

In onze eigen Grunneger 1000 staal Staal al jaren op plek één met zijn beroemde nummer. De hitlijst is ook dit jaar weer te horen op Radio Noord en wel van 25 tot 31 december. Hier lees je er alles over.