Provincie lijkt nu ook tegen ondergrondse opslag CO2

GRONINGEN - De provincie Groningen lijkt nu ook tegen de ondergrondse opslag van CO2 in lege zoutkoepels en gasvelden.
PvdA-gedeputeerde William Moorlag vindt als lijsttrekker van de PvdA in de provinciale verkiezingsstrijd dat het project moet worden afgeblazen omdat minister Maxime Verhagen van Economische Zaken de discussie over ondergrondse opslag van CO2 in lege aardgasvelden in het noorden heeft ,,verpest en verprutst''. Volgens gedeputeerde William Moorlag kan Verhagen maar één ding doen: skippen dat project.''
De uitlating van Moorlag is opmerkelijk, omdat de provincie Groningen tot dusverre altijd voorstander is geweest van ondergrondse opslag van het broeikasgas, in tegenstelling tot de provincies Drenthe en vooral Friesland.
Maar de gedeputeerde verwijt Verhagen nu dat die de discussie over opslag zo heeft ,,verprutst'' dat er helemaal geen draagvlak meer is. ,,Wij waren altijd voorstander, maar het klimaat is verpest. Ik hoop dat de minister door een bliksemschicht van wijsheid wordt getroffen en CO2-opslag afblaast'', zegt Moorlag.
Verhagen was vorige week in Groningen om te praten met bestuurders, milieugroeperingen, omwonenden en bedrijfsleven. De minister zei toen dat hij ,,binnen enkele weken'' een besluit zal nemen.