Lopend Vuur: We moeten alles doen om de wolf te weren uit Groningen

Een wolf op de Veluwe
Een wolf op de Veluwe © ANP
Opnieuw lijkt er een wolf te zijn in onze provincie. Bij Meerstad zijn deze week vier schapen doodgebeten. Boer Jelle Dikkema uit Scharmer gaat ervan uit dat de slachtpartij het werk is van een wolf.
Er waren deze week meer meldingen. Boeren uit Meedhuizen, Overschild, Grijpskerk en Groningen maakten afgelopen week melding van doodgebeten schapen bij de organisatie BIJ12, die de wolvenpopulatie in Nederland monitort en onderzoekt voor de provincies.
De provincie Groningen liet donderdag gelijk weten mobiele afweerrasters beschikbaar te stellen voor boeren die te maken krijgen met wolven die dieren op hun land doodbijten. Woordvoerder Heleen Slager van de provincie zegt dat hierover volgende week een besluit wordt genomen door het provinciebestuur.

'We willen boeren helpen'

De provincie is trouwens niet tegen de komst van de wolf. 'Wij zijn voor biodiversiteit en dus ook voor de komst van de wolf, maar we willen boeren wel helpen om hun vee te beschermen', zegt Slager.
De afgelopen jaren doken er vaker wolven op in onze provincie. Omdat het dier een jager is zijn bijvoorbeeld schapen nog wel eens hun prooi. Wolven zijn beschermd en mogen niet zomaar verstoord of gedood worden.
Is het dier hier welkom, want natuur is natuur, of moeten we iets doen om de wolf tegen te houden?
Door een technisch mankement duurt het uitbrengen van een stem iets langer dan normaal.

Praat mee

Geef je mening over ons Lopend Vuur. Dat kan via de Facebookpagina van Radio Noord.
'Een kerstpakket hoeft van mij niet', was ons Lopend Vuur van donderdag. 3.194 mensen brachten hun stem uit. Een ruime meerderheid (72 procent) was het hiermee oneens.