Bouwstoffenbedrijf Holemans breidt uit in Eemshaven

Bouwstoffenbedrijf Holemans breidt uit in de Eemshaven
Bouwstoffenbedrijf Holemans breidt uit in de Eemshaven © Koos Boertjens/Groningen Seaports
Holemans Nederland, dat grondstoffen voor de bouw levert, gaat uitbreiden in de Eemshaven. Op dit moment huurt het bedrijf twee hectare grond op het terrein van Wijnne Barends. Maar omdat het bedrijf de ambitie heeft om verder te groeien, komt daar nog eens 2,5 hectare bij.
Door de uitbreiding, die in erfpacht is uitgegeven, beschikt de onderneming straks over een terrein van 4,5 hectare en een 450 meter lange kade.
Holemans Nederland zit sinds 2008 al in de Eemshaven. Eerst onder de naam BKV Nederland in de Julianahaven. Maar in 2017 verhuisde Holemans naar het terrein van Wijnne Barends in de Beatrixhaven.

Grind, zand en stenen

Holemans Nederland levert grondstoffen voor de bouw, zoals industriezand en -grind, ophoogzand en stenen. Die worden voor een belangrijk deel per schip aangevoerd vanuit winningslocaties in het buitenland naar de Eemshaven. Ook verzorgt Holemans de opslag en overslag van onder meer waterbouwstenen die worden gebruikt bij de aanleg van windmolenparken en olie- en gaspijpleidingen.

Groningen Seaports opgetogen

Afgelopen week is het contract met Groningen Seaports over de uitbreiding ondertekend. Directeur Cas König van het havenbedrijf is blij dat Holemans zich permanent in de Eemshaven gaat vestigen.
'Het is mooi om te zien dat Holemans Nederland de afgelopen jaren zo sterk is gegroeid, dat er behoefte is aan een eigen terrein. Holemans Nederland doet ook nog eens zaken met verschillende regionale spelers, voor bijvoorbeeld de logistieke afhandeling. De permanente vestiging van Holemans Nederland is dus ook voor de ontwikkeling van de regio een mooie boost', stelt König in een persbericht.