112-nieuws vrijdag 16 december: Buschauffeur mishandeld • Auto's botsen op N355 • Auto zakt door ijs in Knoal

Hulpdiensten en een berger op de N355
Hulpdiensten en een berger op de N355 © Persbureau Meter
In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

21.55: Auto's botsen op N355 bij Aduard

Op de Friesestraatweg (N355) bij Aduard zijn vrijdagavond twee automobilisten met elkaar in botsing gekomen. Hoe dat kon gebeuren is nog niet duidelijk.
De schade bleef beperkt tot de voertuigen. Er hoefde niemand mee naar het ziekenhuis.

19.20: Bioscoop Pathe in Stad overvallen

Bioscoop Pathe in de stad Groningen is vrijdagavond overvallen. Het was de tweede overval op de bioscoop binnen een maand. Lees hier het complete artikel.
Politie bij de Pathe bioscoop in Stad
Politie bij de Pathe bioscoop in Stad © Patrick Wind/112Groningen

17.25: Buschauffeur mishandeld op Hoofdstation, verdachte (18) aangehouden

Op het Hoofdstation in de stad Groningen is donderdagavond een buschauffeur mishandeld. Drie boa's slaagden er even later in de achttienjarige verdachte uit de gemeente Oldambt onder controle te krijgen. De man is vervolgens door de politie aangehouden.
Bij het fouilleren van de verdachte bleek hij zestig bolletjes harddrugs en drie telefoons op zak te hebben.

17.20: Politie: genoeg info voor onderzoek winkelafperser

De politie heeft naar aanleiding van een getuigenoproep dermate veel info over de 'winkelafperser' gekregen, dat het de beelden die het donderdag deelde alweer offline heeft gehaald.
De politie is op zoek naar naar een man die in winkels op het Akerkhof, het Gedempte Zuiderdiepe en de Paterswoldseweg geld eiste van het personeel. 'We hebben genoeg informatie binnengekregen om verder te kunnen met het onderzoek', aldus de politie.

17.15: Auto zakt door het ijs in Stadskanaal

Aan de Krommewijk in Stadskanaal is vanmiddag een auto door het ijs gezakt. De wagen reed vanaf een oprit van een woning achteruit het water in. Er zat niemand in de auto. Een berger zal het voertuig uit het water halen.
De auto in het ijzige water in Stadskanaal
De auto in het ijzige water in Stadskanaal © Persbureau Groningen

14.00: Auto belandt in de sloot bij Den Horn

Op de Hogeweg bij Den Horn is een auto van de weg geraakt en in de sloot beland. Onder meer een duikteam van de brandweer en een traumahelikopter werden gealarmeerd, maar hun inzet bleek niet nodig. Bij aankomst van de politie was de bestuurder niet aanwezig bij de auto. Een bergingsbedrijf zal ter plaatse komen om de auto uit het water te halen.
Mogelijk is de auto door de gladde weg in de sloot terecht gekomen.
De auto in de sloot bij Den Horn
De auto in de sloot bij Den Horn © Persbureau Meter

13.30: Gaslucht geroken in appartement in Stad

In een flatwoning in stadswijk Corpus den Hoorn is vrijdagmiddag een gaslucht geroken. De brandweer heeft metingen uitgevoerd om vast te stellen of het daadwerkelijk om een gaslek gaat. Flatbewoners hebben uit voorzorg hun appartement verlaten. Volgens de brandweer bleek het uiteindelijk om vals alarm te gaan.
De brandweer bij het mogelijke gaslek
De brandweer bij het mogelijke gaslek © Persbureau Meter