112-nieuws zaterdag 17 december: Arrestatie voor Pathé-overval • Woningbrand Stad • Overleden man gevonden

Politie bij de Pathe bioscoop in Stad
Politie bij de Pathe bioscoop in Stad © Patrick Wind/112Groningen
In dit liveblog houden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

18.40: Automobilist belandt op z'n zijkant op akker in Gieten

Op de Zandvoort, net over de grens tussen Gieten en Gieterveen, is zaterdagavond een automobilist met z'n auto op de zijkant belandt in een akker. Hij was, mogelijk door plaatselijke gladheid, de macht over zijn stuur kwijtgeraakt.
Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.
Hulpdiensten bij de auto op de akker
Hulpdiensten bij de auto op de akker © Persbureau Groningen

10.50: Politie houdt verdachte overval Pathé aan

De politie heeft zaterdagochtend een 48-jarige man uit Eelde aangehouden. Hij wordt verdacht van het plegen van een overval op Pathé aan het Gedempte Zuiderdiep vrijdagavond. De politie meldt dat de man mogelijk betrokken is geweest bij drie andere meldingen in Stad, 'waarbij sprake was van het onder dwang moeten afgeven van een geldbedrag'.

09.50: Ingang garagebedrijf en auto's beschadigd in Marum

In Marum zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee auto's uitgebrand en is de entree van een garagebedrijf aan de Parallelweg beschadigd. Volgens een 112-fotograaf was een poging tot inbraak gedaan in het kantoor. Een politiewoordvoerder meldt zaterdagochtend dat het vooralsnog lijkt dat er niet ingebroken is. 'De entree was inderdaad flink beschadigd. Wij doen onderzoek naar de oorzaak. Ook vindt sporenonderzoek plaats en bekijken we beelden van diverse bewakingscamera's.' De politie roept getuigen zich op te melden.
De ingang van het garagebedrijf is flink beschadigd
De ingang van het garagebedrijf is flink beschadigd © Persbureau Meter

08.45: Lichaam overleden man gevonden in Niehove

De politie heeft zaterdagochtend nabij de Balmahuisterweg in Niehove het lichaam van een overleden man (36) uit de gemeente Westerkwartier gevonden. De man lag in een sloot. De politie sluit een misdrijf uit.
Lees hier het hele artikel.
De Balmahuisterweg
De Balmahuisterweg © Jan Been/RTV Noord

07.00: Woningbrand aan de Jacobstraat in Stad

In een huis aan de Jacobstraat in Groningen heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag korte tijd brand gewoed. Volgens de brandweer is één persoon uit het huis gehaald en naar het ziekenhuis gebracht. De brand was snel onder controle. Stichting Salvage is ingeschakeld voor de afhandeling van de schade.
Een brandweerman staat voor het huis waar brand woedde
Een brandweerman staat voor het huis waar brand woedde © Warner van der Louw/RTV Noord