Ede Staal-website in nieuw jasje gestoken

De Ede Staal-pagina's op website van RTVNoord.nl zijn in een nieuw jasje gestoken en hebben een eigen plek gekregen: rtvnoord.nl/edestaal. De pagina's geven onder meer een overzicht van alle CD's, LP's, DVD's en boeken die er van en over Ede verschenen zijn.
Op de website kunt u uw herinnering aan Ede Staal achterlaten. Misschien heeft u op school nog wel les van hem gehad of bent u ooit bij een van zijn (weinige) optredens geweest. Laat het ons weten.
Pas in de jaren '80 maakte het radiopubliek kennis met Ede Staal. Eerst was er de rubriek "Zuzooien op zundagmörn" in het Radio Noord-programma "Sloaperstil". En al doende kwamen er steeds meer liedjes. Ede's muziek is de muziek van Groningen. Melodieus, poëtisch en tijdloos. Soms feestelijk, soms zwaar op de hand. Bescheiden, met ingetogen humor en met grote liefde voor zijn land en zijn landschap. Toen hij op 22 juli 1986 bezweek aan zijn ziekte was hij voor veel Groningse radioluisteraars een huisvriend geworden.
25 Jaar na zijn dood staat RTVNoord dit jaar uitgebreid stil bij deze markante en nog altijd inspirerende Groninger zanger. We zullen u op de hoogte houden over een speciaal programma over Ede dat we later dit jaar zullen uitzenden. Voor dit programma zijn we geïnteresseerd in foto's, geluids- of beeldopnames die u misschien nog in uw bezit heeft. U kunt dat laten weten via het contactformulier op de Ede Staal-site.