Hengst Pardoes brengt kerstcadeaus rond: 'Het geeft een goed gevoel, daar doe je het voor'

Hengst Pardoes in Loppersum
Hengst Pardoes in Loppersum © Remco in 't Hof/RTV Noord
Het is eind december, de tijd voor naastenliefde en kerstcadeaus. Dat merk je in Loppersum, waar de 25 jaar oude hengst Pardoes door de straten draaft alsof hij niet anders gewend is. Met in zijn staart een sliert led-lichtjes en een belletje op het zadeldek.
Pardoes wordt gemend door Corine Trox uit Zeerijp, medewerker van Buurtzorg Loppersum. 'Ik zei gekscherend tegen mijn collega's: zullen we dit jaar cadeautjes rondbrengen met paard en wagen? En ze zeiden meteen allemaal ja. Dus ja, dan moet je wel.'

'Dik voor elkaar'

Buurtzorg Loppersum bezorgt een bloemetje, een kaarsje en een kaartje bij de cliënten van de hulporganisatie. 'Het geeft een goed gevoel en daar doe je het een beetje voor, en we doen graag iets extra's zo aan het eind van het jaar,' zegt Trox, die haar kar richting zorgcentrum burgemeester Assieshof manoeuvreert.
Daar worden de medewerkers en de cadeautjes hartelijk ontvangen: 'Ik zeg prima, dat is dik voor elkaar', aldus een bewoner van het zorgcentrum. 'Hartstikke mooi.' Na een spontaan ingezet 'Jingle Bells' trekt de Buurtzorg-karavaan naar de volgende stop: Wirdum.
Bekijk hier hoe hengst Pardoes te werk gaat:
Buurtzorg Loppersum brengt met paard en wagen kerstcadeaus rond