Mogelijk geluidshinder door werkzaamheden op A7 bij Hoogkerk (update)

Knooppunt Euvelgunne ter hoogte van Nefkens
Knooppunt Euvelgunne ter hoogte van Nefkens © Raymond Bos/Aanpak Ring Zuid
Aanpak Ring Zuid waarschuwt dat omwonenden ook komende nacht nog geluidsoverlast kunnen ondervinden van werkzaamheden op de A7 ter hoogte van Hoogkerk.
Richting Drachten wordt het asfalt tussen afrit 36 (Groningen-West) en afrit 35 (Hoogkerk) gerepareerd. Het asfaltfrezen kan tot geluidshinder voor de omgeving leiden. Vanwege de werkzaamheden is er dinsdagnacht tussen 22.00 en 06.00 uur richting Drachten slechts één rijstrook beschikbaar. Bovendien is afrit 35 (Hoogkerk) dicht.
De A7 richting Groningen is zelfs helemaal afgesloten. Dat heeft te maken met het herstellen van de markering op de rijbaan richting Groningen. Het verkeer wordt omgeleid via de afrit en oprit Hoogkerk, schrijft Aanpak Ring Zuid.

Maandag ook werkzaamheden

Maandagavond en -nacht waren op de A7 bij Hoogkerk ook al werkzaamheden. Daarnaast werkt gewerkt op de A28 langs oprit 39 (Groningen-Zuid richting Julianaplein). Daarbij zijn bomen gesnoeid, is een bord vervangen en alvast extra grond aangebracht op de plek waar volgend jaar een wegportaal komt.
In het oosten van de stad zijn maandagavond en -nacht bij knooppunt Euvelgunne (ter hoogte van autodealer Nefkens) palen geheid voor de fundering van nieuwe verkeersportalen en zijn mantelbuizen aangebracht.
Het bericht is geactualiseerd met de werkzaamheden van dinsdagavond en -nacht.