112-nieuws dinsdag 20 december: Drie auto's betrokken bij botsing op A7 bij Kolham • Inbraken in Uithuizen en Baflo

In dit liveblog houden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

22.55: Politie arresteert één man na instap in Oude Pekela

De politie heeft afgelopen maandag een instap gedaan in Oude Pekela. In de woning is een verdachte aangehouden met betrekking tot de Opiumwet. De verdachte is overgebracht naar het cellencomplex in Groningen. Het onderzoeksteam van de politie heft nog een doorzoeking gedaan in de woning. Het is niet bekend of de politie iets heeft aangetroffen.

20.20: Boot vaart tegen brug bij Stroobos

In het Friese Stroobos is een binnenvaartschip tegen een brug gevaren. Hierdoor is de brug beschadigd geraakt, vaar- en wegverkeer is niet mogelijk. Lees hier meer.
De politie is ter plaatse, de brug is door middel van rood lint afgesloten
De politie is ter plaatse, de brug is door middel van rood lint afgesloten © Noordernieuws

20.10: Maaltijdbezorger tot botsing gekomen met auto

Op de Paterswoldseweg in Stad zijn een maaltijdbezorger en een automobilist met elkaar in botsing gekomen. Het is niet duidelijk wat de oorzaak van het ongeval was. Hulpdiensten waren ter plaatse. Het is niet duidelijk hoe het slachtoffer eraan toe is.
Hulpdiensten zijn ter plaatse
Hulpdiensten zijn ter plaatse © Venema Media

17.25: File op A28 door ongeval opgelost

Op de A28 van Groningen naar Assen tussen knooppunt Julianaplein en Eelde is een ongeval gebeurd. Hierdoor is er enige tijd een file geweest, maar die is inmiddels opgelost. Over de oorzaak van het ongeval is niets bekend. De auto is inmiddels door een berger opgehaald.

16.40: Auto's botsen in Stad

Op de Bornholmstraat in Groningen, vlakbij een vestiging van het Noorderpoort college, zijn twee auto's op elkaar gebotst. Beide auto's liepen hierbij schade op, het is niet bekend of er gewonden zijn gevallen. Zowel de politie als ambulancepersoneel zijn aanwezig, het verkeer ondervindt enige hinder van het ongeval. Over de oorzaak is niets bekend.
De politie is ter plaatse
De politie is ter plaatse © Liam Lameris/112Groningen

13.30: Inbraken in Baflo en Uithuizen

Bij meerdere woningen in de Wilhelminalaan en Willem de Zwijgerstraat in Baflo is in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. Dat meldt de politie op Instagram. Bij de inbraken werden meerdere spullen meegenomen. De politie Ommelanden-Noord is op zoek naar getuigen en camerabeelden.
In de nacht van zondag op maandag is er bovendien ingebroken bij de vestiging van elektronicawinkel Expert in Uithuizen. Mensen met meer informatie over de inbraken op het Hogeland wordt gevraagd te bellen met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

7.55: Drie auto's betrokken bij botsing op A7

Drie auto's waren dinsdagochtend betrokken bij een ongeluk op de A7 bij Kolham, tussen Hoogezand en Groningen. Volgens de politie zijn bij de aanrijding geen gewonden gevallen. Alle inzittenden wisten zelf uit hun voertuigen te komen, waardoor de opgeroepen brandweer niet meer in actie hoefde te komen. Uit voorzorg was wel een ambulance ter plaatse.
Als gevolg van het ongeluk was één rijstrook afgesloten. Dat leidde tot een kilometerslange file tussen Zuidbroek en Foxhol, maar die is intussen opgelost. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.
Het verkeer kan over één rijstrook langs het ongeluk rijden
Het verkeer kan over één rijstrook langs het ongeluk rijden © Venema Media

7.50: Gewonde moet rijbewijs inleveren

Bij de frontale botsing maandagavond op de Wedderstraat (N368) bij Vlagtwedde waren mogelijk verdovende middelen in het spel. Dat laat de politie weten. Bij het ongeluk waren twee automobilisten betrokken. Eén van hen, een 19-jarige man uit Bellingwolde, is gewond naar het ziekenhuis gebracht. Hij moest bovendien zijn rijbewijs inleveren op verdenking van rijden onder invloed. Onderzoek moet dat uitwijzen.