Politie zoekt in zaak brandstichting Magnusstraat Groningen naar man en witte bestelbus

De witte bestelauto rijdt voor de getroffen woningen langs
De witte bestelauto rijdt voor de getroffen woningen langs © Politie Noord-Nederland
De politie heeft dinsdag beelden gedeeld van de vermoedelijke brandstichting bij een woning aan de Magnusstraat in Groningen op zondagochtend 4 december.
Daarbij vatten vier auto's vlam en raakten de voorgevels van twee woningen zwaar beschadigd. De bewoners, die op dat moment nog lagen te slapen, konden hun huizen op tijd ontvluchten dankzij een oplettende buurtbewoner.
De verdachte man loopt weg, rechts is te zien dat de auto in brand staat
De verdachte man loopt weg, rechts is te zien dat de auto in brand staat © Politie Noord-Nederland

Witte bestelbus en man

Op de beelden, gemaakt door een bewakingscamera, is een witte bestelauto te zien. Die rijdt om 5.57 uur voor de huizen langs, in de richting van de Bernardusstraat. De recherche vermoedt dat de auto bestuurd werd door de man die wordt verdacht van brandstichting.
Een paar minuten later is op de beelden te zien dat een man weg sjokt van de carport van een van de huizen, in de richting van de Bernardusstraat. Op dat moment is net brand ontstaan aan de linkerkant van een auto die onder de carport geparkeerd staat. Binnen enkele minuten ontstaat een vlammenzee, waarbij ook de andere auto's op de opritten in brand vliegen en het vuur overslaat naar de gevels van beide woningen.
De beschadigde woningen met de uitgebrande auto's op de oprit
De beschadigde woningen met de uitgebrande auto's op de oprit © Steven Radersma/RTV Noord

Ook gezien in Hoogkerk

De bestelauto werd volgens de politie even later ook gesignaleerd op bewakingsbeelden van een winkelpand aan de Zuiderweg in Hoogkerk. Het gaat zeer waarschijnlijk om een witte Peugeot Partner of een Citroën Berlingo uit de periode 1996-2003.
De politie hoopt dat mensen de bestelauto of de man herkennen, bijvoorbeeld aan zijn manier van lopen. Mensen met meer informatie kunnen bellen met 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.