112-nieuws woensdag 21 december: 8 tips brand Magnusstraat • Meisje valt uit lijnbus • Scooterrijder gewond

De witte bestelauto rijdt voor de getroffen woningen langs
De witte bestelauto rijdt voor de getroffen woningen langs © Politie Noord-Nederland
In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

17.00: Schoorsteenbrand Finsterwolde

In de schoorsteen van een woning in Finsterwolde is woensdagmiddag brand uitgebroken. Op foto's is te zien dat een kleine vlammenzee uit de schoorsteen kwam.
De brandweer heeft de schoorsteen van binnenuit geveegd en het dak nat gehouden zodat het vuur zich niet verder kon verspreiden. Hoe de brand aan de Ganzedijk kon ontstaan, is niet bekend.
De schoorsteenbrand woedde aan de Ganzedijk
De schoorsteenbrand woedde aan de Ganzedijk © Martin Nuver/112Groningen

17.00: Politie krijgt 8 tips over brand Magnusstraat

De politie heeft acht tips ontvangen na beelden die zijn vrijgegeven over de brand in de Magnusstraat in Stad. Daarbij vatten zondagochtend 4 december vier auto's vlam en raakten de voorgevels van twee woningen zwaar beschadigd. Het vuur is vermoedelijk aangestoken.
Op de camerabeelden is een witte bestelauto te zien die op 05.57 uur langs de huizen rijdt. De recherche vermoedt dat de auto bestuurd werd door de man die wordt verdacht van brandstichting. Even later is een man te zien die weg sjokt van de carport. Op dat moment is net brand ontstaan bij een van de auto's. Er ontstaat binnen korte tijd een vlammenzee. De bewoners, die op dat moment nog lagen te slapen, konden hun huizen op tijd ontvluchten dankzij een oplettende buurtbewoner.

16.00: Scooterrijder gewond bij aanrijding

Een scooterrijder is woensdagmiddag gewond geraakt bij een botsing met een fietser. Dat gebeurde op de Peizerweg in Stad, ter hoogte van de GAMMA. Het slachtoffer wordt nog behandeld in de ambulance. Over zijn verwondingen is niks bekend. Verkeer op de Peizerweg is vertraagd.
Het ongeluk gebeurde op de Peizerweg
Het ongeluk gebeurde op de Peizerweg © 112Groningen/Patrick Wind

13.30: Lichtgewonde bij diefstal in huis Roden

Bij een diefstal in een woning in Roden is dinsdagavond een 34-jarige man uit die plaats lichtgewond geraakt.
De inbreker drong rond 22.00 uur de woning aan de Papenven binnen. Er waren op dat moment 'meerdere personen aanwezig', meldt de politie. Tegenover de man uit Roden gebruikte de dader geweld. Wat er precies is gebeurd, is onduidelijk. De dief wist te ontkomen en heeft spullen uit de woning meegenomen. De politie meldt niet waaruit de buit precies bestaat, en spreekt alleen van 'enkele goederen'.
De inbreker is nog spoorloos. De politie doet verder onderzoek naar de zaak.

13.00: Meisje valt uit lijnbus in Onnen

Aan de Felland in Onnen is dinsdagmiddag een lijnbus tegen een boom gebotst. Door de botsing viel een meisje uit de bus. Ze zat naast de zijruit die door de klap sneuvelde.

09.30: Stadjer aangehouden voor gewapende woningoverval Vlaardingen

Een 29-jarige Stadjer is deze week aangehouden voor betrokkenheid bij een gewapende woningoverval in Vlaardingen. Die werd afgelopen juli gepleegd. De man zou gedreigd hebben met een vuurwapen en de leiding hebben gehad bij de woninginval.
Eerder werden een 22-jarige man uit Gasselternijveen, een 14-jarige jongen uit Assen en 35-jarige man uit Den Helder opgepakt.