Muntendam krijgt mogelijk kindcentrum op plek sporthal Ruitershorn

De voormalige sporthal Ruitershorn in Muntendam
De voormalige sporthal Ruitershorn in Muntendam © Steven Radersma/RTV Noord
Het college van B&W van Midden-Groningen komt met een plan voor een nieuw kindcentrum in Muntendam met daarin OBS Menterhorn, CBS De Parel, Kinderopvang Het Apenstaartje en peuterspeelzaal KaKa. Het complex moet verrijzen op de plek van voormalig sporthal Ruitershorn.
OBS Menterhorn en CBS Parel zitten al jaren in gebouwen die niet meer aan de eisen van deze tijd voldoen. Nieuwbouwplannen komen maar niet van de grond omdat de plannen deel uitmaken van de centrumontwikkeling Muntendam waar al jaren over wordt gesteggeld.
Dit college kiest er nu voor om de scholen uit de centrumontwikkeling te halen en op een andere locatie een kans te geven.

Sneller bouwen

De bouw van een kindcentrum op Ruitershorn is volgens het college eenvoudiger en kan naar verwachting sneller worden gerealiseerd. Wethouder Patricia Nieland-Kampen:
'Op 3 maart 2022 is de gemeenteraad van Midden-Groningen akkoord gegaan met de verdere uitwerking van het vlekkenplan Muntendam. In die plannen staat het kindcentrum gecombineerd met het dorpshuis in het centrum van Muntendam. We hebben daarover veel zorgen gehoord van Muntendammers.'
'Daarom heeft het nieuwe college gevraagd te onderzoeken of de Ruitershorn een geschikte plek is en op steun van de scholen, de inwoners en andere belanghebbenden kan rekenen'vervolgt de wethouder.
'Dat onderzoek hebben wij uitgevoerd en de uitkomsten leggen wij nu voor aan de raad. Een belangrijk onderzoek, omdat we hiermee ervoor willen zorgen dat de scholen en de leerlingen zo snel mogelijk een gebouw krijgen die voldoet aan alle eisen van deze tijd.'
Op 2 februari 2023 beslist de gemeenteraad van Midden-Groningen over de definitieve plaats voor het kindcentrum.