Kim Polling door beslissing videoscheidsrechter net buiten podium bij World Masters

Judoka Kim Polling
Judoka Kim Polling © ANP
Kim Polling heeft woensdagmiddag bij de World Masters in Jeruzalem net geen bronzen medaille weten te veroveren. De 31-jarige judoka uit Zevenhuizen zag een podiumplek in de gewichtsklasse tot 70 kilogram aan haar neus voorbijgaan. De Kroatische Lara Cvjetko ging met de derde plaats aan de haal.
Ze is nog maar net terug van zwangerschapsverlof, maar toonde in Israël aan weer helemaal op niveau te zijn door in de kwartfinales wereldkampioene Barbara Matic te verslaan. In de halve finales kwam Polling echter tekort tegen de sterke Française Marie-Ève Gahié, waardoor de strijd om het brons restte tegen Cvjetko. Na vier minuten judoën was de stand gelijk. In de extra tijd dacht Polling alsnog te winnen met een waza-ari, maar de videoscheidsrechter besliste anders, waardoor de Kroatische won.

Gediskwalificeerd

Polling ondervond in de jacht op een medaille geen hinder van landgenote Sanne van Dijke, die in de kwartfinales werd gediskwalificeerd. De Brabantse judoka, de nummer één van de wereld, stond tegen Michaela Polleres met een waza-ari voor, toen ze met beide handen de arm van haar tegenstandster op onreglementaire wijze vastpakte. Door haar diskwalificatie liep Van Dijke de strijd om het brons mis.
Polling won eerder viermaal de World Masters. Dat gebeurde in 2014, 2015, 2016 en 2019.