Zoektocht Donar beloond: Kevin Verhulst wordt rechterhand Andrej Stimac

Kevin Verhulst is de nieuwe assistent-coach van Donar
Kevin Verhulst is de nieuwe assistent-coach van Donar © Donar
Donar heeft de openstaande vacature voor assistent-coach ingevuld met de komst van de 38-jarige Kevin Verhulst. Daarmee is de technische staf van de basketbalclub nu helemaal rond. Het gat was ontstaan nadat Matthew Otten in oktober werd ontslagen en toenmalig assistent Andrej Stimac werd doorgeschoven als hoofdcoach. Sindsdien zat Donar zonder assistent.
Verhulst werd groot bij Okapi Aalst in België, waar hij begon als jeugdcoach en doorgroeide tot assistent-coach bij het eerste team. Afgelopen jaar coachte de Belg een tweede divisieploeg en was daarnaast werkzaam als leraar economie, maar door zijn overstap naar Donar richt Verhulst nu al zijn pijlen op het basketbal.
'Ik ben in contact gekomen met Donar door mijn agent, die wist te zeggen dat er in Groningen een opening was die bij mijn profiel paste. Zo heeft hij mijn cv doorgestuurd en ben ik in contact gekomen', legt Verhulst uit. 'Ik heb nadien ook een paar keer gebeld met coach Stimac en vorige week ben ik in Groningen langs geweest. Zo heb ik ook kunnen zien dat het er allemaal zeer professioneel aan toe gaat.'
Verhulst heeft bij Donar een contract getekend voor de rest van dit seizoen, met een optie voor volgend seizoen.