Verkiezing Groninger van het Jaar nadert haar ontknoping, ga nog snel even stemmen

De drie finalisten voor Groninger van het Jaar
De drie finalisten voor Groninger van het Jaar © RTV Noord
De laatste uren om je stem uit te brengen op jouw Groninger van het Jaar zijn aangebroken. Vrijdag om 17.00 uur sluiten de stembussen.
Vorig jaar werd Onno Kukler Groninger van het Jaar. In een spannende strijd kreeg hij honderd stemmen meer dan de nummer twee, Nel Postmus. Susan Top eindigde op de derde plek. In totaal werden 9.500 stemmen uitgebracht.

Wie zijn de genomineerden?

Dit jaar strijden Kees Huizinga, Gea Topelen Wilkens en André Hateboer om de eer.
Kees Huizinga met de bloemen voor zijn nominatie
Kees Huizinga met de bloemen voor zijn nominatie © RTV Noord

Kees Huizinga

De in Hellum opgegroeide Kees Huizinga trok zo’n twintig jaar geleden samen met zijn vrouw Emmeke Vierhout naar Oekraïne. Ze bouwden daar samen een bloeiend agrarisch bedrijf op. Kees werpt zich sinds de oorlog op als spreekbuis van de boeren en het volk van Oekraïne.
Gea Topelen-Wilkens
Gea Topelen-Wilkens © RTV Noord

Gea Topelen-Wilkens

Gea runt sinds april 2019 een weggeefwinkel in Vinkhuizen in Groningen. Samen met haar man en andere vrijwilligers zet zij zich in voor mensen die financieel weinig te besteden hebben. Gea heeft ook een periode gehad dat ze het moeilijk had. Nu het beter gaat, wil ze graag anderen helpen die het moeilijk hebben.
André Hateboer is blij met zijn finaleplaats
André Hateboer is blij met zijn finaleplaats © RTV Noord

André Hateboer

André Hateboer strijdt met hart en ziel om sportcomplex De Hardenberg in Finsterwolde open te houden. Hij zet zich samen met een actiegroep in om de leefbaarheid in dorpen te behouden.

Hoe kun je stemmen?

Wil je stemmen op een van de kandidaten? Doe dat dan via rtvnoord.nl/gvhj.
Stemmen kan tot vrijdagmiddag 23 december 17.00 uur. Daarna wordt vanaf 18.00 uur in Noord Vandaag door verkiezingsleider Joyce Kranenborg de winnaar bekendgemaakt.