Schrijver Jan J. Boer overleden

OMMELANDERWIJK - De Groninger dichter en schrijver Jan J. Boer is maandagavond overleden in zijn woonplaats Ommelanderwijk.
Jan J. Boer (Jan Jaap Boer) werd in 1927 geboren in Wildervanksterdallen. Hij schreef verhalen en gedichten in het Gronings en trad daar regelmatig mee op. Hij heeft meer dan twintig titels op zijn naam staan. Bovendien schreef hij veel liedteksten, die nog altijd worden gezongen. Zijn werk blinkt uit door humor en kennis van spreekwoorden en gezegden. Zijn spreekwoordenboek 'Dij t dut mout t waiten' werd een klassieker. In zijn gedichten koos hij een meer serieuze toon.
In 1994 ontving Boer de K. ter Laan-prijs van de Stichting 't Grunneger Bouk voor zijn verdiensten voor de Groninger taal en cultuur. Boer was ook actief in diverse culturele organisaties en als voorvechter van de Groninger streektaal. Hij werd in 1989 geridderd in de Orde van Oranje Nassau.
Dr. Jan J. Boer was als schrijver en dichter een laatbloeier. Hij was zijn leven lang actief in de gezondheidszorg, van huisarts in Onstwedde tot geneesheer-directeur van het Refajaziekenhuis in Stadskanaal en directeur van verpleeghuis Open Haven in Veendam.
Jan J. Boer is 83 jaar geworden.