Nog vier aanhoudingen bij zorgboerderij Wedde in onderzoek naar mishandeling cliënten

De zorgboerderij vanuit de lucht gezien
De zorgboerderij vanuit de lucht gezien © Persbureau Meter
In het onderzoek naar het mishandelen van cliënten bij een zorgboerderij in Wedde, zijn deze week nog vier mensen aangehouden. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag.
Het gaat om een 35-jarige man uit Veendam, een 26-jarige vrouw uit Ter Apel, een 26-jarige vrouw uit AA en Hunze en een 20-jarige man uit Emmen. Zij waren alle vier werkzaam bij de instelling.
Maandag werd bekend dat twee andere medewerkers van de zorgboerderij aan de Hoornderweg zijn aangehouden op verdenking van het mishandelen van kwetsbare cliënten.

Verdachten onder voorwaarden vrij

Het gaat om mannen van 62 en 35 jaar uit de gemeente Westerwolde. Het OM laat weten dat deze twee verdachten 'onder diverse voorwaarden zijn vrijgelaten'. De vier verdachten die later zijn aangehouden, zijn verhoord en vervolgens ook weer vrijgelaten. Ook zij blijven verdachten in de zaak.
Het is niet bekend welke band de vier nieuwe verdachten hebben met de zorgboerderij.

'Zorgwekkende situatie'

In de zorgboerderij wonen mensen die zeer afhankelijk zijn van zorg. Vanaf oktober dit jaar zijn bij de politie meerdere meldingen binnengekomen over de zorglocatie, waarna is gesproken met getuigen. Twee van hen deden aangifte van mishandeling van één of meerdere cliënten. De politie sprak in een eerste verklaring over een 'zorgwekkende en kwetsbare situatie'.