FC Groningen gaat de kerst in met 3-0 oefenzege op FC Utrecht

Spelbeeld uit de tweede helft
Spelbeeld uit de tweede helft © RTV Noord/Henk Elderman
Terug op Nederlandse bodem heeft FC Groningen met 3-0 gewonnen van FC Utrecht. De ploeg van trainer Dennis van der Ree maakte een gedreven indruk op het drassige veld van Sportcomplex Zoudenbalch in de Domstad.
Al na zes minuten resulteerde dat in een voorsprong. Luciano Valente krulde de bal precies in de loop van Tomáš Suslov die vervolgens de bal snoeihard in de verre hoek schoot. Groningen bleef daarna makkelijk op de been tegen de nummer zeven van de Eredivisie, al moest doelman Michael Verrips wel een keer gestrekt naar de hoek om een bal weg te boksen.

Spits Pepi scoort twee keer

Spits Ricardo Pepi was na ruim twintig minuten trefzeker uit een hoekschop. De aanvaller was twee verdedigers te slim af in het doelgebied en tikte simpel de 2-0 binnen. De Amerikaan scoorde na een klein kwartier spelen na rust ook de derde treffer. Op aangeven van Neraysho Kasanwirjo stiftte hij de bal over de kansloze FC Utrecht-doelman.
FC Groningen speelt in dit kalenderjaar nog een keer een oefenwedstrijd. Op vrijdag 30 december is Almere City FC de tegenstander.