Voorlopig geen helpende handjes bij Gerrit Krolbrug vanwege ziekteverzuim

De Gerrit Krolbrug zoals hij er nu bij ligt
De Gerrit Krolbrug zoals hij er nu bij ligt © Sander Slager/RTV Noord
De komende twee weken worden geen stewards ingezet bij de Gerrit Krolbrug. Door ziekte zijn er te weinig mensen beschikbaar om de roosters gevuld te krijgen, meldt Rijkswaterstaat.
Bij de Gerrit Krolbrug staan overdag stewards om mensen te informeren, en waar nodig over de brug te helpen. Verder ondersteunen zij mindervaliden bij het boeken van een taxi.
De belangrijke verbinding over het Van Starkenborghkanaal werd in mei vorig jaar geramd door een schip en raakte daarbij onherstelbaar beschadigd. Er komt een nieuwe brug, maar hoe die er precies komt uit te zien is nog onderwerp van discussie. De gemeente Groningen koos in oktober vorig jaar uiteindelijk voor een variant van 4,5 meter hoogte, ondanks bezwaren.

Tegenvallers bij tijdelijke Gerrit Krolbrug

Sinds de aanvaring is de brug slecht begaanbaar. Fietsers kunnen hun fiets wandelend over de loopbruggen duwen, maar rolstoelgebruikers, mensen in een scootmobiel en ouders met kinderwagens moeten omrijden. Voor deze groep werd dit jaar nog gehoopt op een oplossing, maar dat bleek onhaalbaar vanwege onzekerheid bij de bouw van de tijdelijke Gerrit Krolbrug.
Het is nog niet duidelijk binnen welke termijn de tijdelijke hellingbaan geplaatst kan worden. De route, die over de tijdelijke constructie wordt aangelegd, blijft dan in ieder geval tot de start van de nieuwe Gerrit Krolbrug beschikbaar. De openstelling van de nieuwe brug wordt verwacht in 2026 of 2027.