Donar blijft overeind in basketbalgevecht met Den Bosch

Viktor Gaddefors dunkt voor Donar
Viktor Gaddefors dunkt voor Donar © JK Beeld
Donar heeft nog alle kans om zich te plaatsen voor de halve finale van het bekertoernooi. De Groningers incasseerden in de kwartfinale tegen Heroes Den Bosch een kleine nederlaag: 66-64.
Het basketbalgevecht in de Bossche Maaspoort was tot het eind spannend. In de laatste seconden kreeg Donar nog de kans om te winnen, maar een driepuntspoging ketste af op de ring. De verschillen waren gedurende vier kwarten ontzettend klein. Donar ging rusten met een 33-31 voorsprong.
In de tweede helft ging Donar vol de strijd aan tegen een fysiek sterker Den Bosch. Het team van coach Andrej Stimac bleef overeind en knokte zich terug van een kleine achterstand. Dat was ruim een maand geleden wel anders. Destijds had Den Bosch geen kind aan Donar met de alleszeggende cijfers van 94-59.
Clay Mounce was in de eerste wedstrijd van de kwartfinale topscorer met 12 punten. Leon Williams en Viktor Gaddefors maakten elk 9 punten. Op 12 januari is de return in MartiniPlaza. De winnaar speelt in de halve finale tegen Leiden dat zowel de uit- als thuiswedstrijd tegen Aris Leeuwarden won.