Bouw van kankercentrum Maggie's Centrum in Stad kan beginnen

Zo moet Maggie's Center eruitzien
Zo moet Maggie's Center eruitzien © Maggie's Center
Er komt een opvanghuis voor mensen met kanker achter het UMCG. In 2016 wilde oud-UMCG-bestuurder Frans Jaspers het Center naar Groningen halen en inmiddels is er genoeg geld binnen. Het gebouw moet begin 2024 opengaan.
Maggie's Center ondersteunt mensen met kanker en hun omgeving met mentale zorg, op een huiselijke manier. (Oud-)patiënten en hun familie en vrienden kunnen er gratis terecht voor psychosociale hulp en begeleiding. Het centrum kan niet in het ziekenhuis, want de zorg valt niet onder de zorgverzekering.
De organisatie schrijft: 'We bouwen nu aan een deskundig team van professionele hulpverleners die iedereen die bij ons binnenloopt met een hulpvraag, gaat helpen. Zodat niemand zich eenzaam of alleen hoeft te voelen.'
Vijf jaar geleden maakte Maggie's Center een video over de bouwplannen in Groningen:
In februari 2023 moet er gestart worden met de bouw van het centrum, die ongeveer een jaar zal duren. Het streven is om kosteloos te blijven, om dat te realiseren is Maggie's Center een campagne gestart. Daarover staat meer uitleg op de doneerpagina.

Maggie

Maggie's Center is vernoemd naar de Schotse Maggie Keswick Jencks, die na een kankerdiagnose nog 2-3 maanden te leven had, maar dankzij een chemotherapiebehandeling nog anderhalf jaar leefde. Haar man was architect en kreeg het idee van een kankercentrum. Maggie overleed in 1995.