112-nieuws maandag 26 december: Schoorsteenbrand Wedde • Auto over de kop in Midwolde • Vernielingen in Ter Apel

Hulpdiensten ter plaatse in Midwolde
Hulpdiensten ter plaatse in Midwolde © Persbureau Groningen
In dit liveblog houden we je deze tweede kerstdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

21.30 Waterleidinglek in Delfzijl

Het Waterbedrijf moest maandagavond tweede kerstdag in actie komen voor een lek in de waterleiding aan de Oude Schans in Delfzijl. Het Waterbedrijf sloot de waterleiding ter plaatse in eerste instantie af, waardoor een aantal huishoudens de komende nacht geen water zal hebben. De leiding zal dinsdag worden gerepareerd.
Het waterbedrijf in Delfzijl
Het waterbedrijf in Delfzijl © 112Groningen

18.50: Schoorsteenbrand in Wedde

In Wedde heeft in een woning aan de Veerlaan enige tijd een schoorsteenbrand gewoed. Er werd opgeschaald naar middelbrand, omdat behalve de tankautospuiten uit Oude Pekela en Vlagtwedde ook de hoogwerker uit Winschoten werd opgeroepen.
'Toen we ter plaatse waren, was de brand snel onder controle', aldus de brandweer.

14:40: Auto slaat over de kop in Midwolde

Aan de hoofdweg in Midwolde is tweede kerstdag een auto over de kop geslagen en op het dak in de sloot geëindigd. De bestuurder is met onbekende verwondingen meegenomen naar het ziekenhuis.
Hoe het eenzijdige ongeval kon gebeuren wordt onderzocht.

14.40: Coniferenbrand in Ter Apel

De brandweer heeft op de avond van eerste kerstdag een rij coniferen moeten blussen aan de Dr. Bekenkampstraat in Ter Apel.
Mogelijk zijn de coniferen aangestoken. De brandweer laat op Facebook weten dat er 'meerdere vernielingen' zijn gepleegd in Ter Apel.
Hieronder in dit liveblog is te lezen dat in Ter Apel putdeksels omhoog zijn gezet en dat twee personen de verlichting hebben aangezet op de voetbalvelden in het dorp.

14.35: Duo jaagt voetbalclub Ter Apel op kosten door 's nachts verlichting van velden aan te zetten

Voetbalclub FC Ter Apel '96 is de dupe van een dure 'grap'.
Op videobeelden van de club is te zien hoe twee personen rond 00:50 uur het terrein van de club op lopen en naar de schakelkast gaan. Ze zetten de lampen van het kunstgrasveld en een ander voetbalveld aan. Deze branden vervolgens de hele nacht.
'In een tijd met zulke hoge energiekosten kunnen we dit niet accepteren', schrijft de cub op haar Facebookpagina. 'Daarom zal er morgen aangifte worden gedaan!'