De nieuwe namen en logo's van BV Veendam

VEENDAM - BV Veendam is op zoek naar een nieuwe naam en een nieuw logo. Hier vindt u de officiële voorstellen. Wat vindt u het mooiste logo en de mooiste naam?
De clubnaam BV Veendam bestaat sinds 1997. Daarvoor heette de club jarenlang SC Veendam. BV Veendam klinkt teveel als een bedrijf, volgens BV Veendam-directeur Henk Eising. Op zoek naar een nieuwe naam en een nieuw logo dus.

Studie 1
Deze logostudie is op basis van de Veenkoloniale roots van Veendam. Zoals Arsenal met haar kanonnen de geuzennaam ‘Gunners’ voert, zo is hier de turfkruier als ‘geuzenssymbool’ opgevoerd. CFC staat voor Colonial Football Club, in het Engels geschreven als verwijzing en ‘tribute’ naar de Veendammer Turfschippers die in 1892 naar Londen voeren met hun turfladingen en daar in aanraking kwamen met het voetbalspel. Terug in Veendam noemden zij de nieuwe club “Look Out”.

Studie 2
Om aan te geven dat Veendam met beide poten in de veengrond staat, dat de club alles aanpakt met de middelen die ze heeft, staan in de tweede variant de spaden waarmee de turf gestoken moest worden centraal. Als naam stelt de club ook hier CFC Veendam voor, naar Colonial Football Club, als ode aan de Turfschippers die in 1892 in Engeland het voetbalspel ontdekten en mee terug namen naar huis.

Studie 3
Na de ontginning van de veengronden zijn de Veenkoloniën agrarisch gebied
geworden. In het bijzonder de aardappelteelt en daaraan verbonden de aardappelmeelindustrie zijn kenmerkend voor Veendam en omstreken. Ook spelers van het destijds semi-professionele Veendam zijn werkzaam geweest in deze industrie. Vandaar dit logo met de aardappelplant én de naam Parkstad Veendam.

Studie 4
In dit logo is de bekende V-hals verwerkt van de oorspronkelijke T-shirts waarin de club haar successen behaalde. Dit V-symbool staat ook voor Veendam en voor Victory. Bij dit logo stelt de club als naam Unie Veendam voor, als verwijzing naar vakbonden, fabrieksarbeiders in de aardappel-meelindustrie en het groepsgevoel dat er in Veendam heerst.


Nieuwe naam?
Naast een nieuwe logo moet er ook een nieuwe naam gekozen worden. Wat vindt u van onderstaande mogelijkheden?
FC Veendam
CFC Veendam
Parkstad Veendam
Unie Veendam
FC Langeleegte
BV Veendam 1894
FC Veenkoloniën
Uw reactie op de namen en logo's kunt u hieronder achterlaten.