112-nieuws woensdag 28 december: Automobilist ramt paaltjes • Koeien zakken door rooster • Zakkenrollers actief

Ravage op Laan Corpus den Hoorn
Ravage op Laan Corpus den Hoorn © ProNews
In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

19.35: Automobilist ramt meerdere paaltjes op middenberm in Stad

Op de Laan Corpus Den Hoorn in de stad Groningen heeft een automobilist meerdere paaltjes geramd. Die stonden in de middenberm.
Hoe de automobilist naast de weg raakte, is nog niet duidelijk. De auto raakte dermate beschadigd dat die moest worden afgesleept.

18.35: Scooterrijder gewond bij aanrijding op Hoendiep in Stad

Bij een aanrijding met een automobilist op het Hoendiep in Stad, is woensdagavond een scooterrijder gewond geraakt. Over de aard van de verwondingen is niets bekend.
Hoe de aanrijding kon gebeuren wordt onderzocht.
Een ambulance op het Hoendiep in Stad
Een ambulance op het Hoendiep in Stad © 112Groningen

17.30: Hennepkwekerij ontdekt in Veendam

De politie heeft woensdag in Veendam een hennepkwekerij met 473 planten ontdekt. Bij de inval was de plantage nog in gebruik.
De wietplanten zijn door een bedrijf vernietigd. In welk gebouw in Veendam de kwekerij stond en of er aanhoudingen zijn verricht, is niet bekendgemaakt.

16.40: Koper illegaal vuurwerk beroofd

In Winschoten is dinsdagavond een beroving geweest op iemand die een afspraak had om illegaal vuurwerk aan te schaffen. Het slachtoffer moest onder meer zijn scooter afstaan. Dat gebeurde rond 21.30 uur op de Marterlaan, bij het voetbalveld.
Volgens de politie Oldambt komen de laatste tijd meer meldingen binnen van overvallen door handelaren in verboden vuurwerk. Bij het overgeven van de spullen moet de koper onder bedreiging van een mes geld afstaan.
De politie doet verder onderzoek naar de berovingen.

16.20: Aanrijding met fietser in Stad

In het stadscentrum van Groningen is een aanrijding gebeurd met een fietser. Het slachtoffer wordt momenteel geholpen in de ambulance. Het is niet duidelijk of de fietser ook naar het ziekenhuis moet.
De aanrijding gebeurde op de Steenstilstraat. Wie daarbij verder zijn betrokken, is niet bekend.
Hulpdiensten zijn aanwezig in de Steenstilstraat
Hulpdiensten zijn aanwezig in de Steenstilstraat © Patrick Wind/112Groningen

15.50: Schade bij autobotsing Thesinge

Op de N46 ter hoogte van Thesinge zijn dinsdagmiddag twee auto's tegen elkaar gebotst. Hoe dat kon gebeuren, is onduidelijk.
Bij het ongeluk zijn geen gewonden gevallen, maar beide voertuigen hebben wel schade opgelopen.
Auto's en hulpdiensten langs de N46
Auto's en hulpdiensten langs de N46 © Remco van den Berg/112Groningen

13.45: Stroomstoring Gaarkeuken, Tafelbrug Zuidhorn staat open

Er is een stroomstoring rond Gaarkeuken en Lutjegast. In Gaarkeuken staat het gebouw van waaruit de bruggen in de omgeving worden bediend. Om deze reden blijven de bruggen vaststaan. Op het moment dat de storing begon, werd de Tafelbrug in Zuidhorn bediend, waardoor die open blijft staan. De stroomstoring duurt vermoedelijk nog tot 16.30 uur vanmiddag.
Update: De storing is verholpen en Rijkswaterstaat kan alle bruggen weer bedienen.
De Tafelbrug bij Zuidhorn
De Tafelbrug bij Zuidhorn © Karel Oosterhuis/RTV Noord

13.45: Alcoholcontrole in Stad: 350 mensen moeten blazen

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag op verschillende plekken in de Stad alcoholcontroles gehouden. 350 mensen zijn gecontroleerd. Twee automobilisten verkeerden onder invloed van drank, een bestuurder had drugs gebruikt. Daarnaast werden bekeuringen uitgedeeld voor defecte verlichting (4x), het niet dragen van een autogordel (2x) en het fietsen zonder licht (1x).
Een agent neemt bij een bestuurder een blaastest af.
Een agent neemt bij een bestuurder een blaastest af. © Venema Media

13.00: Brand in boomstronk in Sappemeer

Aan de Arie Bosscherstraat is er brand ontstaan in de stronk van een net gekapte boom. De brandweer komt de brand blussen.
Er komt rook uit de boomstronk
Er komt rook uit de boomstronk © Venema Media

11.50: Auto belandt in sloot langs A7

Ter hoogte van de Engelberterplas langs de A7 is een auto van de weg geraakt en in de sloot beland. De bestuurder is uit de auto gehaald en nagekeken door ambulancepersoneel, maar komt er 'zonder kleerscheuren vanaf', aldus de politie. Mogelijk wordt 1 rijstrook afgesloten.
Hulpdiensten op de A7
Hulpdiensten op de A7 © Venema Media

11.50: Koeien zakken door rooster en vallen in gierput (update)

Op een boerderij aan de Veldweg in Peest bij Norg zijn twintig koeien in de mestkelder gevallen. Dat gebeurde nadat de dieren door nog onbekende oorzaak door een rooster zakten. De meeste koeien konden door de boer zelf omhoog worden gehaald. De brandweer schoot te hulp om de laatste vijf dieren uit de kelder te krijgen.
Eén koe overleefde de val niet.
In Peest zijn koeien door een rooster gezakt en in de mestkelder beland
In Peest zijn koeien door een rooster gezakt en in de mestkelder beland © Herman van Oost

11.45: Zakkenrollers actief in Groninger binnenstad

Er zijn zakkenrollers actief in het centrum van Groningen, meldt de Groninger Internet Courant. De gemeente raadt aan alert te zijn op drukke plekken, en waardevolle spullen als je telefoon, geld en pasjes goed bij je te houden. De afgelopen maanden zijn al verschillende keren zakkenrollers aangehouden in de binnenstad. De politie waarschuwde in november ook al om alert te zijn.

03.10: Brand bij Lentis aan Hereweg in Groningen

Woensdagnacht is brand uitgebroken aan de Hereweg in Groningen. De brandweer ging met diverse voertuigen op pad. Volgens de brandweer heeft een persoon bij de brand rook geïnhaleerd. Het slachtoffer is vervolgens overgedragen aan de ambulance.

00.00: Politie voert alcoholcontroles uit aan de Laan Corpus den Hoorn in Groningen

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag alcoholcontroles uitgevoerd aan de Laan Corpus den Hoorn in Groningen.
Volgens een 112-fotograaf heeft de politie meerdere voertuigen aan de kant gezet en gecontroleerd. Ook is een aantal voertuigen doorzocht. Bij een P (van Passeren) kregen de bestuurders een BOB sleutelhanger. De resultaten zijn niet bekend.
Politie voert alcoholcontrole uit
Politie voert alcoholcontrole uit © Venema Media