Nationaal Park Lauwersmeer in top 9 meest gewaardeerde vogelgebieden

Nationaal Park Lauwersmeer
Nationaal Park Lauwersmeer © Jan Hofman/Groningen in Beeld
Ezumakeeg in Nationaal Park Lauwersmeer staat op nummer zeven in de lijst met de negen meest gewaardeerde vogelgebieden van Nederland. Dat meldt website Nature Today woensdagochtend.
Nationaal Park Lauwersmeer dankt haar populariteit volgens de website aan de grote vogelrijkdom in het gebied. Zo zijn zeldzame vogels te zien als de Siberische Strandloper en de Witstaartkievit. Het spotten van vogels wordt volgens Nature Today ook goed gefaciliteerd: zo zijn er diverse vogelkijkhutten en uitkijkpunten in het gebied.
De beste plek voor vogels zijn de Oostvaardersplassen. Op nummer tien, net na de lijst, staat het Jaap Deensgat in het Lauwersmeer.

Samenstelling lijst

De lijst met meest gewaardeerde vogelgebieden is samengesteld door bezoekers van de website Birdingplaces. Op die site staan meer dan vijfduizend vogelkijkgebieden in Europa die door vogelkenners tot in detail werden beschreven. Gebruikers van de website Birdingplaces.eu kunnen de beschreven vogelkijkgebieden beoordelen nadat ze er een bezoek aan hebben gebracht. Op die manier zijn per land toppagina’s samengesteld. In Nederland staat naast het Lauwersmeer onder meer de Marker Wadden op de lijst. Om de lijst te bekijken is een account nodig op de site.