Vrachtwagen en bestelauto's gestolen tijdens kerstdagen bij Qbuzz in Stad (update)

Bussen van Qbuzz geparkeerd
Bussen van Qbuzz geparkeerd © Martijn Klungel/RTV Noord
Bij Qbuzz aan de Peizerweg in Groningen zijn de afgelopen dagen meerdere diefstallen gepleegd. Volgens de politie zijn onder meer een vrachtwagen en twee bestelauto's gestolen.
Op vrijdagnacht 24 december wordt rond 04.00 uur een vrachtauto meegenomen van het bedrijventerrein. Het gaat om een witte vrachtauto van het merk DAF. In de ochtend van 25 december treft de politie deze vrachtwagen aan op een industrieterrein bij Winschoten, ruim 40 kilometer verderop.

Twee bedrijfsauto's

Diezelfde dag worden vanuit het kantoor van Qbuzz aan de Peizerweg verschillende goederen gestolen. Ook twee autosleutels van bedrijfsauto’s worden meegenomen. Het gaat om de sleutels van twee witte Fiat Doblo’s. Rond 17.00 uur vertrekt een verdachte in één van deze Fiat Doblo’s in onbekende richting. Deze auto is tot op heden niet teruggevonden.
Op 26 december wordt rond 21.30 uur de andere Fiat Doblo meegenomen van het bedrijventerrein. Deze auto botst in de ochtend van 27 december rond 05.15 uur op een boom aan de Felland bij Onnen. De politie treft het voertuig verlaten en zwaar beschadigd aan.

Getuigen gezocht

De politie komt graag in contact met mensen die iets gezien of gehoord hebben.
Qbuzz wil niet reageren zolang het politieonderzoek loopt.
Update: Dit bericht is aangevuld nadat we Qbuzz hebben gesproken.